De nieuwe Office-app van Microsoft is nu beschikbaar op iPad

De nieuwe Office-app van Microsoft is nu beschikbaar op iPad

Vorig artikel Volgend artikel

Microsoft heeft zijn mobiele Office-app bijgewerkt zodat ze werken op de iPad. De nieuwe Office-app combineert Word, Excel en PowerPoint in één enkele applicatie en werd oorspronkelijk gelanceerd voor iOS en Android in 2019. Microsoft heeft het sindsdien geleidelijk verbeterd, maar het draaide altijd in een venstermodus in plaats van een volledig geoptimaliseerde iPad-app.

Office draait nu volledig op iPad

Deze nieuwe update betekent dat Office nu een volledige iPadOS-app is, met toegang tot alle reguliere tablet varianten van de productiviteit suite van Microsoft. De app bundelt ook enkele handige tools die voornamelijk zijn ontworpen voor mobiele taken. Deze omvatten de mogelijkheid om snel PDF's te maken of documenten te ondertekenen, afbeeldingen naar tekst en tabellen te converteren, en meer snelle acties.

Microsoft heeft zijn mobiele Office-aanbiedingen vereenvoudigd tot deze enkele app, maar zelfstandige apps voor Word, Excel en PowerPoint zijn nog steeds beschikbaar en worden regelmatig bijgewerkt. Hoewel het even duurde voordat de belangrijkste Office-app iPad-vriendelijk was, heeft Microsoft onlangs veel iPad-specifieke functies aan zijn Office-apps toegevoegd, waaronder muis- en trackpad-ondersteuning.

[Foto: Tadas Sar on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...