Online11.01.2006

Vacatures in Nederland naar recordhoogte


1136929312vacatures.jpg
1136929312vacatures.jpg

Het aantal vacatures in Nederland is in de maand december gestegen naar recordhoogte. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Monster Employment Index – de maandelijkse barometer voor de online arbeidsmarkt. Ten opzichte van november steeg de Index met maar liefst 6 punten naar 119. De Index sluit daarmee het jaar af op het hoogste punt van 2005, waarmee opnieuw het herstel van de arbeidsmarkt wordt onderstreept. Opmerkelijke uitschieters waren de bouwnijverheid, industrie, horeca en de onroerend goed sector.

De Monster Employment Index berekent zijn gegevens op basis van circa 300 Nederlandse carrièresites en vacaturepagina’s van websites van bedrijven .

Sinds december 2004 wordt de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen in Nederland gemeten door de Monster Employment Index. Na het verzamelen van de data gedurende het afgelopen jaar, is de Index officieel opnieuw gewogen, zodat een nog betere verhouding ontstaat tussen de verschillende maanden. Uit deze herindexering blijkt dat de Monster Employment Index in twaalf maanden tijd in totaal 38 punten is gestegen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.