Online27.07.2016

360º rondkijken op de koffieplantages van Nespresso in Colombia


Veel mensen beginnen hun dag het liefst met een kopje koffie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 80 procent van de Nederlanders een koffieleut is; zij drinken ‘regelmatig’ koffie. Maar waarschijnlijk vragen de koffiedrinkers zich niet af waar die koffie eigenlijk vandaan komt. Voor wie over een dosis nieuwsgierigheid beschikt komt Nespresso nu met iets leuks. Je kunt in 360º rondkijken op de koffieplantages in Colombia.

Virtuele wandeling

Waar komt de koffie in ons kopje nu eigenlijk vandaan? En wat bepaalt de smaak? Je kunt nu dus een virtuele wandeling maken via de website Nespresso.nl/deboer om er alles over te leren. Dat /deboer slaat op de koffieboeren én op Sacha de Boer, voormalig nieuwslezer en inmiddels fotografe. De Boer ging samen met het koffiemerk naar Colombia om een reportage en minidocumentaire te maken over de herkomst van de koffie.

Deze minidocumentaires worden vanaf deze week uitgezonden op Discovery Channel, National Geographic en 24Kitchen. De foto’s die Sacha in Colombia maakte, worden tot en met 29 juli 2016 exclusief voor leden van Nespresso geëxposeerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Op de website heb je de kans om ook zelf in Colombia een fotoreportage te maken met een virtuele camera. Daarmee biedt Nespresso de koffiedrinker een leuke digitale ervaring in de wereld van koffie.

nespresso-360
nespresso-360
foto's-maken-nespresso
foto's-maken-nespresso