Online04.04.2014

40 miljoen voor image sharing site Imgur


De in 2009 opgerichte image sharing website Imgur heeft tijdens de eerste investeringsronde 40 miljoen dollar opgehaald. De website is vooral bekend door het gebruik van bewegende gif-plaatjes. 

Internetforum Reddit is een van de investeerders. De link is hierbij makkelijk te maken. Veel Redditgebruikers bezoeken namelijk regelmatig Imgur. Daarnaast heeft de investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz ook een aanzienlijk bedrag ingelegd. 

40-miljoen-voor-image-sharing-site-imgur.jpg
40-miljoen-voor-image-sharing-site-imgur.jpg

De investeringsronde kwam niet onverwachts. In september afgelopen jaar kondigde Imgur aan dat het meer dan 100 miljoen unieke bezoekers per maand had bereikt. Huidig is dit bezoekersaantal opgelopen tot 130 miljoen. Dagelijks worden er 1,5 miljoen foto’s geüpload en 1,3 miljard afbeeldingen bekeken.

Volgens de CEO van Imgur Alan Schaaf zal het bedrijf de 40 miljoen vooral gaan inzetten om hun interne team uit te breiden met engineers. Hiermee wil Schaaf bestaande producten verbeteren en verder innoveren.

Naast dat Imgur het gratis delen van foto’s ondersteund, kunnen gebruikers ook hun account upgraden tot een Pro account. Hiermee heeft de gebruiker toegang tot het analytics account van Imgur. Op die manier kunnen gebruikers bepaalde viral data bekijken. 

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.