Online15.02.2014

Hospitality App


hospitality-app.jpg
hospitality-app.jpg

Aanstaande woensdag wordt in het AMC in Amsterdam een nieuwe app gelanceerd door Gerdi Verbeet, voorzitter van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF): de Hospitality App. Deze app is bedacht door chirurg dr. Marlies Schijven, die ik onlangs heb geïnterviewd over haar ervaringen met Google Glass en de manier waarop Google Glass problemen in de operatiekamer op kan lossen.

De app is speciaal ontwikkeld om oudere patiënten te helpen bij hun bezoek aan het ziekenhuis. Welke hulp gewenst is, kan door de patiënten zelf aangegeven worden en dat kan variëren van het regelen van een taxi tot het begeleiden van de patiënt door het ziekenhuis naar de gewenste afdeling en het bijwonen van het gesprek met een arts. 

Dr. Marlies Schijven won in 2012 de ‘Vodafone Mobiles for Good Challenge 2012’ in de categorie Healthy Aging. Mobiles for Good is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met Waag Society om nieuwe mHealth toepassingen mogelijk te maken en nu is de Hospitality App klaar om gelanceerd te worden. Eerst zal hij ingezet worden bij oudere bezoekers aan de polikliniek GIOCA (de polikliniek in het AMC voor mensen met tumoren in het spijsverteringsorgaan), maar na de proefperiode zal de app beschikbaar komen voor alle geïnteresseerde zorginstellingen.

screenshot-2014-02-15-at-18-11-10.jpg
screenshot-2014-02-15-at-18-11-10.jpg

De app is geen navigatiesysteem. Met de app kan een oudere patiënt eenvoudig èchte hulp krijgen bij zijn/haar bezoek aan het ziekenhuis. De hulp wordt verleend door medisch studenten. Behalve het vervoer van en naar het ziekenhuis en het begeleiden naar de goede afdeling en weer terug naar de taxi, kunnen de medisch studenten ook mee naar binnen, bij een bezoek aan een arts of bij een onderzoek, wanneer een patiënt dit wil.

Dit heeft voordelen voor zowel de patiënt als voor de student. De student leert hoe een bezoek aan een arts er aan toe gaat en hoe dat ervaren wordt door een patiënt. Een patiënt hoeft niet alleen naar binnen en kan zich gesteund voelen door de aanwezigheid van een begeleider. Los daarvan is er het grote voordeel voor de patiënt dat het bezoek na afloop nog doorgenomen kan worden met de medisch student. 

studenten1.jpg
studenten1.jpg

Er wordt tijdens een consult bij een arts vaak veel meer informatie gegeven dan een patiënt kan onthouden en door na afloop het consult nog een keer door te nemen, kan er veel meer uitgelegd worden en kan de informatie beter worden opgenomen. Ook goed voor de medisch student om zich te (blijven) trainen in het uitleggen van soms moeilijke, medische onderwerpen in “gewone-mensen-taal”.

Een prachtige toepassing van een mobiele app die een bezoek aan een arts voor veel oudere patiënten een stuk minder angstig en stressvol kan maken. Meer informatie over deze app is te vinden op de website ehospitality.nl.

screenshot-2014-02-15-at-18-13-03.jpg
screenshot-2014-02-15-at-18-13-03.jpg

Verder lezen over App

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed
​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren

WhatsApp heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om een kanaal te volgen. En je kunt nu ook zelf een kanaal starten. Op die manier kun je als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, of een fanclub runt, je klanten of medefans op...

Social Media26.01.2024

​Zo kun je een WhatsApp-kanaal starten en beheren