Online24.07.2013

Altijd weten waar de zon schijnt met Zomerradar


altijd-weten-waar-de-zon-schijnt-met-zom.jpg
altijd-weten-waar-de-zon-schijnt-met-zom.jpg

Zomerradar breidt zijn functionaliteiten uit; naast een radar om te weten waar en wanneer de zon schijnt, een wolkenradar, een dynamische temperatuurkaart en een indicator van de kracht van de zon, biedt Zomerradar vanaf deze maand nog meer informatie om de perfecte zomerdag voor te bereiden. Vanaf vandaag is het mogelijk om 24 uur vooruit te zien waar en wanneer de zon gaat schijnen.

“Zomerradar biedt informatie om voorbereid op pad te gaan deze zomer,” aldus Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer. Hij vervolgt: “Met deze temperaturen zoeken mensen verkoeling. Daarom voegen we volgende maand extra opties toe die allemaal gaan over water. Zomerradar geeft aan wat de temperatuur van het water is van de belangrijkste stranden en meren in Nederland, informeert badgasten en watersporters over stroming en getijde en geeft zelfs een indicatie van de kwaliteit van het water.”

Ondanks de matige start van de zomer, is Zomerradar een regelrecht succes met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers in de eerste maand. “Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je de hitte ingaat. Met de tropische hitte komt ook Zomerradar op stoom; niet alleen zien we het aantal bezoekers groeien, ook blijft Zomerradar zich ontwikkelen door meer informatie te geven ten behoeve van een goede voorbereiding voordat je de deur uitgaat,” aldus De Kind.