Online03.07.2013

Veilig online shoppen met keurmerk ‘Trusted Shops’


veilig-online-shoppen-met-keurmerk-trust.jpg
veilig-online-shoppen-met-keurmerk-trust.jpg

Geen last meer van internetoplichters dankzij een nieuw Europees keurmerk in Nederland. Consumenten kunnen vanaf vandaag veiliger online shoppen. Trusted Shops geeft het bekendste Europese keurmerk nu ook aan betrouwbare webwinkels in Nederland. Inmiddels telt Europa al ruim 15.000 gecertificeerde online winkels.

Trusted Shops controleert of een webwinkel de rechten van consumenten respecteert en garandeert dat zij hun geld terug krijgen in geval van geschillen. Voordat het keurmerk wordt verschaft moet een webwinkel aan meer dan 60 kwaliteitscriteria voldoen. Daarbij wordt onder andere gelet op privacybescherming, prijstransparantie, retourvoorwaarden en de herkomst van de aangeboden producten. Daarnaast biedt iedere goedgekeurde webwinkel de Trusted Shops kopersbescherming aan. Als een product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag na retourneren niet teruggestort wordt, krijgt de klant zijn geld van Trusted Shops terug.

Een beter tijdstip dan nu is haast ondenkbaar, want ondanks de financiële crisis maakt e-commerce in Europa en met name in Nederland een enorme groei door. Meer dan twee derde van de Nederlanders koopt namelijk wel eens iets online“, zo verklaart Liesbeth Mack-de Boer, Executive Director Markets & Sales bij Trusted Shops. “Trusted Shops staat op het punt de Europese standaard te worden op het gebied van keurmerken. De komst naar Nederland speelt hier een belangrijke rol in.”

Klantvertrouwen en veiligheid zijn voor ons als klantgericht bedrijf belangrijke elementen van ons businessmodel. Daarom hebben we in Nederland de handen ineengeslagen met Trusted Shops,” vertelt Filip Dames, Chief Experience Officer bij Zalando. Een positieve uiting voor zowel consument als shop. “Het vertrouwen dat de consument krijgt van het keurmerk heeft een positief effect op de conversie. Dit staat in lijn met de conversie-optimalisatie.”