Online03.06.2013

TemplateCloud: marktplaats voor designers


templatecloud-marktplaats-voor-designers.jpg
templatecloud-marktplaats-voor-designers.jpg

Een bekend fenomeen voor veel designers is het bijverdienen door deelname aan ontwerpwedstrijden. Deze welbekende online designwedstrijden met slechts één winnaar stellen designers regelmatig teleur doordat zij veel tijd steken in de vormgeving en vaker niet dan wel uitgeroepen worden tot winnaar. Als designer liever per ontwerp een vergoeding ontvangen? Dat is vanaf nu mogelijk dankzij TemplateCloud, een vrij jonge startup die sinds een tijdje ook actief is in Nederland. TemplateCloud is een nieuwe ontwerp marktplaats waarbij designers altijd beloond worden voor de tijd en moeite die zij in hun ontwerp steken. Via het platform kun je als designer eenvoudig te bewerken online templates voor een groot publiek beschikbaar stellen, in maar liefst 12 landen en 9 talen. 

TemplateCloud zet de Adobe InDesign bestanden automatisch om naar bewerkbare templates, waarna de ontwerpen direct voor een groot publiek beschikbaar zijn om te personaliseren en bestellen. Ontwerpen worden via TemplateCloud automatisch gedistribueerd over diverse drukwerk webshops in meerdere landen. De aangesloten webshops stellen de complete collectie templates van TemplateCloud ter beschikking aan haar klanten in o.a. België, Frankrijk, Ierland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Met een aanbod van meer dan 10.000 kant-en-klare ontwerpen wereldwijd, biedt TemplateCloud niet alleen toegevoegde waarde voor designers, maar ook voor de drukwerk webshops en haar uiteindelijke klanten. Bedrijven, ZZP’ers en particulieren hebben door deze oplossing ruime keus aan ontwerpen, gefilterd per branche of gelegenheid. Of het nu gaat om een design voor flyers, visitekaartjes, posters, ansichtkaarten of canvasdoeken; via TemplateCloud zijn de ontwerpen uit voorraad leverbaar en kan men online tekst, fotografie, vlakverdeling en andere details naar wens bewerken.

Zodra een klant een ontwerp naar wens heeft bewerkt, stuurt de TemplateCloud API een drukklare PDF direct naar de aangesloten webshop en wordt de designer van het gekozen ontwerp beloond met een royalty. In aanvulling op de templates heeft TemplateCloud de rechten verworven van een fotobibliotheek met 14 miljoen foto’s, waardoor klanten kosteloos professionele fotografie kunnen toevoegen aan hun ontwerp.

Peter Gunning, Chief Technology Office TemplateCloud: “Iedere keer als een template wordt verkocht, waar ook ter wereld, betalen we de ontwerper een royalty. Sommige ontwerpers hebben inmiddels al een behoorlijk bedrag aan royalties verdiend. Daarbij verkochten ze hun werk in landen en taalregio’s waar ze eerder nog geen zaken deden.”

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Design

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

De horeca is sinds het einde van de pandemie weer enorm gegroeid. Het aantal restaurants in Nederland is flink toegenomen. Geen wonder dat ook de vraag naar horeca apparatuur flink is gestegen.

Lifestyle19.06.2024

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken