Online19.03.2013

Ongelimiteerde opslag niet meer mogelijk bij Rapidshare


ongelimiteerde-opslag-niet-meer-mogelijk.jpg
ongelimiteerde-opslag-niet-meer-mogelijk.jpg

Vanaf morgen is het bij Rapidshare niet meer mogelijk om ongelimiteerd bestanden op te slaan. Ook klanten die al jaren hiervoor betalen, zullen dit niet meer kunnen. Het bedrijf gaf aan dat dit te maken heeft met de vernieuwde servicevoorwaarden. Hoewel het bedrijf de gratis service fors aan het uitbreiden is, verdwijnt deze populaire optie bij het Zwitserse bedrijf. 

Het bedrijf heeft meer dan 50 medewerkers en meer dan duizend service. Het opslaan van de data neemt een aantal petabytes in, wat een ontelbare hoeveelheid is. Betalende klanten hebben de keuze tussen een 250GB-pakket voor 10 euro per maand en een 500GB-pakket voor 20 euro per maand. De verandering toont de realiteit aan voor cloudgebruikers: wanneer je je eigen hardware en software niet beheert, is je digitale leven in handen van anderen.

Één gebruiker die contact opnam met CNet is niet te spreken over de verandering. Dit omdat hij meer dan 5 terabytes aan data bewaart bij RapidShare. Het bedrijf bood hem een aangepaste optie aan die meer dan 700 euro per maand kost. Dat is een grote toename in vergelijking met de 199 euro die hij betaalde voor twee jaar. Hij heeft nog zes maanden over. De verandering is gekomen nadat ze bepaalde mogelijkheden voor RapidDrive uitbreidden voor gratis accounts.