Online24.11.2012

Het einde van het CAPTCHA tijdperk [Infographic]


het-einde-van-het-captcha-tijdperk-infog.jpg
het-einde-van-het-captcha-tijdperk-infog.jpg

De ontwikkelaars bij het project Are You a Human verbergen hun afkeer voor de traditionele CAPTCHA-techniek niet, die altijd gebruikt wordt als extra beveiliging bij formulieren zodat deze niet ingevuld kunnen worden door computerrobots en andere fake e-mailaccounts. Op de website van het project zijn uitspraken terug te vinden als ‘Hieroglieven waren goed voor de farao’s, maar uw gebruikers verdienen beter’.

De term CAPTCHA is in 2000 bedacht door een aantal onderzoekers van de Carnegie Mellon University. Het staat voor ‘Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’. Het idee was bedoeld om een test te maken die voor mensen makkelijk te begrijpen is, maar te moeilijk is voor een computer. Bekende CAPTCHA voorbeelden zijn afbeeldingen van letters die erg apart zijn geschreven maar wel leesbaar zijn voor mensen.

Het probleem is dat geautomatiseerde systemen steeds beter worden in het oplossen van CAPTCHA’s. Volgens Are You A Human worden ze echter zo lastig, dat mensen ze ook niet altijd meer kunnen ontcijferen. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat één op de vier mensen bij de eerste keer problemen ondervinden om CAPTCHA ‘op te lossen’. Hieronder is een interessante infographic te vinden over de geschiedenis van CAPTCHA.

The-CAPTCHA-Madness-Infographic1 

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.