Online24.05.2012

Kunstwerk voor André Kuipers vanuit de ruimte te zien


Vanaf vandaag ligt bij Nieuw-Vennep een enorm kunstwerk: een doek van 9.600 vierkante meter, met de afbeelding van André Kuipers, die vanuit de ruimte te zien is.

Het kleurrijke doek is opgebouwd uit portretten van bijna 37.000 Nederlanders. Deze ode aan ‘onze’ astronaut werd mogelijk gemaakt door Samsung Mobile, in samenwerking met ruimtevaartorganisatie ESA. Reclamebureau Cheil Benelux, interactief reclamebureau KONG en mediabureau Starcom werden hiervoor ingeschakeld.

kunstwerk-voor-andre-kuipers-vanuit-de-r.jpg
kunstwerk-voor-andre-kuipers-vanuit-de-r.jpg

André Kuipers hangt al bijna een half jaar 350 km boven de aarde. Zijn tweets, video’s en foto’s vanuit de ruimte bieden ons een adembenemende kijk op onze planeet. Om onze dank daarvoor te uiten werd de Spaanse straatartiest Notasso ingeschakeld, die de afgelopen periode via Facebook op verzoek portretten met Samsung Galaxy Note maakte van tienduizenden Nederlanders. Al deze portretten werden door hem samengevoegd tot een megaportret van André Kuipers, dat vanaf vandaag in een veld ter grootte van twee weilanden bij Nieuw-Vennep vanuit de lucht en de ruimte te bewonderen is. “Graag wil ik heel Nederland hartelijk bedanken voor dit schitterende cadeau,” liet André Kuipers vanuit het ruimtestation weten. “Nogmaals bedankt!” Het kunstwerk zal de komende weken te zien zijn.

De Making of video:

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.