Online18.03.2012

#Audioweek dag 7: “Wat betekent 5.1?”


audioweek-dag-7-wat-betekent-5-1.jpg
audioweek-dag-7-wat-betekent-5-1.jpg

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na de eerste 6 succesvolle dagen, vandaag de laatste dag 7. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: “Wat betekent 5.1?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op een Theater 400 set? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x een Theater 400 set. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

UPDATE 16:00 uur: De winnaar van dag 7 is bekend: Michael Folles wint een Theater 400 set. Dit was de laatste dag van van de Teufel Audioweek waarbij we fantastische prijzen hebben weggegeven.

De winnaars nog een keer allemaal op een rijtje:

Dag 1 Oscar Schade wint de iTeufel Air
Dag 2 Hans Driessen wint de Teufel System 5 THX Select 2 set
Dag 3 Lean Vergeldt wint de Teufel T500 Stereo set
Dag 4 Lejla Memic wint de Teufel Raumfeld One
Dag 5 Emmy Jacobs wint de Teufel Concept B 200 USB
Dag 6 Harry Boudewyns wint de Teufel Impaq 3000 Blu-Ray System Mk2
Dag 7 Michael Folles wint de Theater 400 set

Alle deelnemers bedankt voor het meespelen en voor de winnaars natuurlijk een dikke proficiat!!! Congratzzz

Audioweek dag 1: Wie is de eigenaar van AirPlay?

Vorige week kondigde we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

De vraag van vandaag staat ook in de titel van dit bericht: “Wie is de eigenaar van AirPlay?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op de iTeufel Air, mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x de iTeufel Air. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

iTeufel Air
Draadloze muziek met een druk op de knop is het motto van Apples AirPlay en dat – passend met het bedrijfsconcept van Teufel – helemaal zonder ’tussenhandelaar’: je hebt slechts een iPhone, iPod of iPad met het meest actuele iOS besturingssysteem en een weergaveapparaat nodig. Hier komt de nieuwe iTeufel Air in het spel, de eerste Teufel speaker met ingebouwde AirPlay-technologie. Naast de beschreven mobiele bronapparaten, kan een alledaagse pc of Mac met de actuele iTunes (versie 10.1 of nieuwer) als muziekopslagplaats dienen. De overdracht van bron naar de iTeufel Air is in ieder geval erg gemakkelijk.

Optisch en vormtechnisch biedt het compacte 2.1 systeem reeds een beleving van extra niveau. Hoogwaardige elementen van wit en zilver vormen een harmonische eenheid met de gebogen zwarte voorkant. Elegante eenvoud vind je ook terug bij de bediening: slechts drie zilveren knoppen bevinden zicht op de bovenkant van de iTeufel Air: harder, zachter, standby. Aan de achterkant bevindt zich naast de stroomaansluiting en een optionele Line-In aansluiting nog een extra setup-knop die eenmalig bij de ongecompliceerde inrichting wordt gebruikt. Dit laatste alsook de complete aansturing van de iTeufel Air verloopt via een actuele muziekbron. Of het nu een iPhone, iPod of iPad is: een klik op het AirPlay symbool in de muziekspeler volstaat en de actuele audiotrack wordt via de krachtige Teufel speakers weergegeven.

Update 16.30 uur:

De winnaar van dag 1 is bekend. Oscar Schade wint de iTeufel Air.

Morgen dag 2, een nieuwe vraag met als te winnen prijs: System 5 THX Select 2.

#Audioweek dag 2: “Wie is de oprichter van het geluidskeurmerk THX?”

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na een succesvolle dag 1, vandaag dag 2. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: “Wie is de oprichter van het geluidskeurmerk THX?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op een System 5 THX Select 2 set? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x een System 5 THX Select 2 set. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.


System 5 THX Select 2

Geluid in de eigen woonkamer op een nieuw niveau. De gemoderniseerde editie van de legendarische Teufel home cinema-set System 5 voldoet wereldwijd als eerste set aan de extreem hoge eisen van de THX-norm Select 2.

Op THX Select 2-niveau produceert de System 5 een adembenemende weergavekwaliteit, die als het gaat om dynamiek, burtaliteit, resolutie en natuurlijkheid alles wat je tot nu toe hebt gehoord in de schaduw plaatst. Dat geldt voor home cinema-geluid, maar ook voor muziekweergave. Zonder beperkingen.

In plaats van een – volgens THX Select 2-niveau – koelkastgrote basbox, zijn hier twee aparte woofers in compact formaat. De beide S 500 SW met 300 mm woofers bieden akoestieke voordelen en zijn makkelijker in een woonruimte te integreren. Simpelweg omdat ze kleiner en apart van elkaar zijn te plaatsen.

Dit luidspreker-ensemble markeert een nieuw kwaliteitsniveau op het gebied van surround-geluid in ‘normale’ woonkamers.

Update 16.30 uur:
De winnaar van dag 2 is bekend. Hans Driessen wint de System 5 THX Select 2 set.

Morgen dag 3 met weer een nieuwe vraag en een nieuwe prijs: T 500 Stereo Set.

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na de eerste twee succesvolle dagen, vandaag dag 3. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: “Welke toonhoogten zijn hoorbaar voor het menselijk oor?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op een T 500 Stereo Set? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x een T 500 Stereo Set. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

T 500 Stereo Set
De T 500 is het paradepaardje van de nieuwe Teufel stereoluidspreker-serie. Dit model profiteert duidelijk van de 30 jaar Teufel-ervaring en de toepassing van hoogwaardige materialen. Het resultaat is een vloerstaande luidspreker die al in een middelste prijsklasse zeer hoge eisen stelt aan de muzikale weergavekwaliteit. Verschillende kleine details dragen bij aan het superieure geluid van de T 500: bijv. de naar achter geplaatste tweeter om zo de looptijd van het geluid te corrigeren of de speciale behuizing in ‘waveguid’e-vorm voor een homogene en gelijkmatige uitstraling van het geluid. De T 500 is een neutrale, klassieke stereoluidspreker voor een tijdloos luistergenot in de woonkamer, die ondanks alle technische ontwikkelingen voor lang luisterplezier zorgt. 12 jaar garantie geven de extra zekerheid voor de toekomst. De buitengewone, maar typische Teufel prijs-kwaliteitverhouding maakt nu al blij.

Update 16.30 uur:

De winnaar van dag 3 is bekend. Lean Vergeldt wint de T 500 Stereo Set.

Morgen dag 4, een nieuwe vraag met als te winnen prijs: Raumfeld One.

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na de eerste drie succesvolle dagen, vandaag dag 4. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: #Audioweek dag 3: “Naar wie is de eenheid voor geluidstrillingen vernoemd?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op de Raumfeld One? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x de Raumfeld One. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

Raumfeld One
Raumfeld by Teufel biedt met zijn flexibele productlijn draadloze sound in elke kamer aan. De volactieve streaming speakers maken het mogelijk om de complete digitale muziekverzameling comfortabel vanaf een centrale of ook meerdere bronnen weer te geven Cd´s wisselen is niet nodig en je hoeft geen gegevensdrager (bijv. een USB-stick) van de ene kamer naar de andere kamer te brengen om daar de muziek te horen die je wilt.

Met de Raumfeld One heeft Teufel nu een nieuwe comfortabel systeem voor in de keuken, badkamer, op het terras of elke andere locatie waar eersteklas geluid is gewenst. Raumfeld producten gebruiken een open protocol op WLAN-basis en herkennen automatisch vrijgegeven audio-data in het netwerk, bijvoorbeeld op de pc of een harde schijf in het netwerk.

De bediening en installatie verloopt via de optionele Raumfeld Controller of via de gratis iPhone App. De Raumfeld One is in wit met zwarte front beschikbaar. Elementen van geborsteld aluminium geven de voorkant de finishing touch en de typische Raumfeld-look. Een eye-catcher in elke omgeving.  

UPDATE: De winnaar van dag 4 is bekend. Lejla Memic wint de Raumfeld One. Congratzzz. Morgen dag 5 met weer een nieuwe vraag en een nieuwe prijs: Concept B 200 USB.

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na de eerste 5 succesvolle dagen, vandaag dag 6. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: “Uit welk land is Teufel oorspronkelijk afkomstig?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op de Concept B 200 USB? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x de Concept B 200 USB. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

Concept B 200 USB
Teufel presenteert hier een hifi-muziekinstallatie, die speciaal voor het gebruik met de pc is ontwikkeld. De focus ligt op natuurlijke geluidskwaliteit zonder kunstmatige effecten en verkleuringen. De Concept B 200 USB: wanneer het echt moet zijn…

De Concept B 200 USB bestaat uit twee 2-kanaals-luidsprekers en een aparte versterker van 120 Watt, die zich in een volledig metalen behuizing bevindt. De smalle luidsprekers kunnen links en rechts naast het beeldscherm worden opgesteld. De kleine versterker vindt overal zijn plek, bijv. onder de monitor.

De verbinding met de pc verloopt middels de geïntegreerde USB-geluidskaart. Daarmee ben je niet afhankelijk van de vaak mindere kwaliteit van de onboard-chip van je computer. De superieure Teufel-kwaliteit klinkt zo aan elke computer. Aan de versterker kunnen drie bronapparaten worden aangesloten: naast pc kunnen bijv. ook MP3-speler, iPod dock of spelcomputer van het geluid van de Teufel-set profiteren. Bovendien zijn koptelefoon en microfoon aan te sluiten. Praktisch is de extra geïntegreerde USB-hub.

Update 16.15 uur:

De winnaar van dag 5 is bekend. Emmy Jacobs wint de Concept B 200 USB.

Morgen dag 6, een nieuwe vraag met als te winnen prijs: Impaq 3000 Blu-Ray System Mk2.

Vorige week kondigden we al aan dat deze week #Audioweek is op Dutchcowboys & Stylecowboys. In samenwerking met Teufel hebben we iedere dag een prijsvraag en bijbehorende prijs.

Na de eerste 4 succesvolle dagen, vandaag dag 5. De vraag van vandaag staat weer in de titel van dit bericht: “Waarvoor staat de afkorting hifi?

Weet jij het juiste antwoord en wil je kans maken op een Impaq 3000 Blu-Ray System Mk2? Mail dan het juiste antwoord naar audio@dutchcowboys.nl. Hier heb je tot 16.00 uur vandaag de tijd voor, daarna verloten we onder iedereen met het juiste antwoord 1x een Impaq 3000 Blu-Ray System Mk2. Let op: Als deelnemer geef je Teufel toestemming om jouw e-mail adres te gebruiken.

Impaq 3000 Mk 2
Nieuwer en beter: de Impaq 3000 Mk2 is de nieuwste versie van de Impaq en is voorzien met de modernste chips. Het systeem is door de vakpers meermaals geloofd om zijn indrukwekkende surround sound uit vijf boxen en een subwoofer. Beeld- en geluidssignalen van de ingebouwde Blu-ray speler brengen geluid en beeld in HD-kwaliteit in je woonkamer.

Het regelcentrum van het systeem is de Blu-ray-receiver: via HDMI profiteert elk beeldscherm met een hoge resolutie van zijn moderne techniek. Deze IP 3000 BR is tegelijkertijd ook een HD 5.1-decoder, radio en versterker met een vermogen van 600 Watt. De receiver heeft bovendien aan de voorkant een aansluiting voor een koptelefoon.

Update 16.20 uur:

De winnaar van dag 6 is bekend. Harry Boudewyns wint een Impaq 3000 Blu-Ray System Mk2.

Morgen alweer de laatste dag, met een nieuwe vraag en als te winnen prijs: Een Theater 400 set.