Online27.01.2012

New York Times niet langer grootste online nieuwssite


new-york-times-niet-langer-grootste-onli.jpg
new-york-times-niet-langer-grootste-onli.jpg

The New York Times is niet langer de meest populaire nieuwssite. Zo blijkt uit een rapport van comScore. De website van de Amerikaanse krant registreerde tijdens de maand december 44,8 miljoen unieke bezoekers, de Britse krant Daily Mail liet echter 45,3 miljoen bezoekers optekenen.

In de rangschikking van ComScore staat USA Today op een derde plaats met 37,17 miljoen unieke bezoekers, gevolgd door de Amerikaanse Tribune Newspapers (32,83 miljoen) en de Britse Guardian (29,15 miljoen). Martin Clarke, topman van de digitale activiteiten van Daily Mail, merkt op dat een belangrijk gedeelte van de online groei op de Amerikaanse markt werd gerealiseerd. “De dailymail.co.uk brengt nieuws dat de lezer wil en doet dat op onderhoudende en engagerende manier.

De directie van The New York Times betwist echter de berekeningen van ComScore. “In werkelijkheid blijft de Daily Mail onder het resultaat van The New York Times,” merkt Eileen Murphy, woordvoerder van de Amerikaanse krant op. “De website dailymail.co.uk komt immers slechts aan een totaal van 44,5 miljoen unieke bezoekers. ComScore telt bij dat getal echter ook de 1,03 miljoen bezoekers van thisismoney.co.uk, een financiële website die tot de groep van de Daily Mail behoort. The New York Times blijft dan ook de individueel grootste nieuwssite van de wereld.” Via