Online10.10.2011

Huffington Post komt naar Frankrijk; Marianne komt naar België


huffington-post-komt-naar-frankrijk-mari.jpg
huffington-post-komt-naar-frankrijk-mari.jpg

Het Amerikaanse webmagazine Huffington Post lanceert volgende maand een Franse editie in samenwerking met de krant Le Monde. Dat heeft de oprichtster van de site, de Amerikaans-Griekse Arianna Huffington, gezegd tegen het persagentschap AFP. De Franse Huffington Post wordt gefuseerd met het Franse webmagazine Le Post, dat eigendom is van Le Monde.

The Huffington Post heeft een opmerkelijk parcours afgelegd in de VS. Opgericht in 2005 kwam het dit jaar in handen van AOL. De Huffpo trekt 37 miljoen unieke bezoekers per maand; dat is meer dan The New York Times.

Eerder al raakte bekend dan het Franse tijdschrift Marianne in 2012 een Belgische versie lanceert . Benoît Remiche, een voormalig topman van Belgacom probeert daarvoor nog investeerders te vinden. Michel Konen wordt hoofdredacteur van de Belgische Marianne. Hij was eerder redactiedirecteur en hoofdredacteur van de krant La Libre Belgique en werkte tot voor kort voor de Franstalige publieke omroep RTBF. Het project geniet al de nodige aandacht in intellectuele en artistieke middens. [via]

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.