Online26.07.2011

Paywall New York Times naar de 224.000 abonnees


paywall-new-york-times-naar-de-224-000-a.jpg
paywall-new-york-times-naar-de-224-000-a.jpg

De paywall van de Amerikaanse krant The New York Times is een succes, aldus Janet Robinson, chief executive van de Amerikaanse uitgeverij The New York Times Company. De paywall werd in maart dit jaar ingevoerd. Sindsdien hebben volgens Robinson 224.000 lezers zich ingeschreven voor het betalende digitale abonnement op de krant.

Ook worden er op de Kindle van Amazon en Nook van Barnes & Noble nog eens 57.000 lezers geteld. De krant heeft verder 765.000 gedrukte abonnementen met een link naar een digitale toegang.

Verwacht wordt dat de omzet van de digitale abonnementen zal beginnen toe te nemen,” merkt Advertising Age op. “De instap-aanbiedingen van 99 dollarcent voor de eerste maand lopen immers af, waardoor lezers de volle prijs zullen beginnen te betalen.” Toegang tot de online krant kost een abonnee 15 dollar voor 4 weken. Janet Robinson heeft het over een positieve reactie van de lezer, wat volgens haar aantoont dat de consument kwaliteitsvolle nieuwsberichten, commentaren en analyses waardeert.

Het bedrijf is tevreden met de interesse in het digitale platform, zowel van de lezer als van de adverteerder,” benadrukte Janet Robinson. In het huidige systeem krijgt de lezer gratis toegang tot 20 artikelen per maand, alvorens er gevraagd wordt een betalende toegang te nemen. De online inkomsten van de Amerikaanse uitgeverij stegenin Q2  van dit jaar met 2,6% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat moet een tegengewicht vormen voor de terugval met 6,4% bij de gedrukte divisie. Via