Online28.09.2010

Synchronisatie service Xmarks stopt


synchronisatie-service-xmarks-stopt.jpg
synchronisatie-service-xmarks-stopt.jpg

Xmarks heeft op hun site laten weten dat vanaf 10 januari 2011 hun gratis dienst zal stoppen. De meer dan 2 miljoen gebruikers zullen vanaf die datum op zoek moeten gaan naar een andere manier om hun bookmarks te synchroniseren.

De gratis diensten van Xmarks maakte het voor heb bedrijf moeilijk om een goed business model vinden om zo de kosten van werknemers en servers te kunnen blijven betalen. De meer dan 1.2 miljard bookmarks worden op dit moment door 5 miljoen computers benaderd en hebben afhankelijk van browser en OS een eigen plugin of applicatie waarmee de gebruikers hun bookmarks cross platform kunnen synchroniseren.

De diensten van Xmarks begonnen in 2006 onder de naam Foxmarks waar gebruikers van Firefox hun bookmarks tot 5 computers konden synchroniseren, vandaag de dag kunnen gebruikers hun bookmarks synchroniseren met nagenoeg elke groter webbrowser ongeacht het operating system.

Zelf ben ik een Xmark gebruiker sinds 2007 en heb deze dienst als zeer handig ervaren en zal dus op zoek moeten naar een nieuwe dienst, dus mochten er tips zijn?
Ik hoor ze graag.

Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is cameraman/editor/regisseur en freelance fotograaf. Meestal is hij achter de schermen te vinden om andere beter in de spotlights te krijgen. Zijn passie ligt bij beelden, bewegende of stilstaande zolang ze maar aanspreken. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe- en social media.