Online29.03.2010

123People verkocht aan Pages Jaunes


123people-verkocht-aan-pages-jaunes.jpg
123people-verkocht-aan-pages-jaunes.jpg

De PagesJaunes Groupe heeft vandaag bekend gemaakt dat zij het internebedrijf 123people heeft verworven. Het Yellow Pages bedrijf ziet de overname als een versterking met van haar Internet activiteiten. Volgens de media in Frankrijk en Oostenrijk zou met de overname een bedrag van tussen de 10 en 15 miljoen gemoeid zijn hetgeen niet is tegengesproken door PagesJaune. Voor de Weense internet start-up lijkt dit een prima deal en dankzij de koppeling met de witte pagina’s (People Search).

Op het moment van overname sloot het bedrijf tevens een overeenkomst met de Nederlandse Telefoongids waarbij de online profielgegevens via 123people worden gekoppeld met de beschikbare data (direct bijbehorende telefoonnummers) van de Telefoongids. Bij deze laatste kun je je alleen afvragen of iedereen dat wenselijk vindt al lijkt de toepassing logisch.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.