Online21.01.2010

Grootste Website ter Wereld


grootste-website-ter-wereld.jpg
grootste-website-ter-wereld.jpg

Om aandacht te vragen voor de noodzaak van meer en aaneengesloten natuur in Nederland lanceert Natuurmonumenten een bijzondere website, maakeenmeter.nl. Het is de bedoeling dat dit de grootste website ter wereld wordt.

Doordat de natuur in Nederland meer en meer onder druk komt te staan, worden steeds meer diersoorten met uitsterven bedreigd. Natuurmonumenten is daarom een campagne gestart voor meer en aaneengesloten natuur in Nederland. Om dit onder de aandacht te brengen, vraagt Natuurmonumenten iedereen in Nederland nu om mee te helpen met het creëren van een gigantisch stuk ‘natuur’, op internet. De website kan het best worden omschreven als een soort ‘co-creatie natuurgebied’.

Op de website kun je gratis een persoonlijke vierkante meter natuur aanmaken. Hierbij kun je kiezen uit typisch Nederlandse soorten natuur zoals bos, duinen en heide. De vierkante meters hebben allemaal een 1:1 schaal, dus hoe meer mensen een meter aanmaken, hoe groter het fysieke oppervlakte van de site wordt. De site is een eindeloze lappendeken van verschillende vierkante meters natuur, compleet met bijbehorend geluid.

Maakeenmeter.nl geeft je zo echt het gevoel dat je in de natuur bent. Een soort oase van rust tussen de wildgroei aan schreeuwerige websites waar het internet vol mee staat. Door de omvang van de site kan je er letterlijk doorheen struinen en steeds nieuwe dingen ontdekken. Je kan natuurlijk ook gewoon even tot rust komen op je eigen stukje natuur. De website is ontwikkeld door het buro CCCP. Niet verdwalen overigens.