Online05.11.2009

Nederlander trekt massaal lootjes online


nederlander-trekt-massaal-lootjes-online.jpg
nederlander-trekt-massaal-lootjes-online.jpg

Sinterklaas en de Kerstman zetten hun online opmars voort. Lootjestrekken.nl, de grootste site op het gebied van online lootjes trekken, verwacht dit jaar, het tiende jaar dat de site bestaat, 700.000 lootjes te verwerken. Met nog een maand te gaan tot Sinterklaas, zijn er nu al 180.000 lootjes getrokken. Vorig jaar werd voor het eerst de grens van een half miljoen overschreden.

Lootjestrekken.nl maakt het mogelijk om lootjes te trekken zonder dat de groep bij elkaar komt. De site biedt de mogelijkheid om verlanglijstjes toe te voegen en elkaar anoniem vragen te stellen. Ook het uitsluiten van iemand, bijvoorbeeld degene die men vorig jaar had, is mogelijk. Vaak blijkt vooral de partner te worden uitgesloten.

Elk jaar groeit het aantal bezoekers op Lootjestrekken.nl. In de maand oktober telde de site meer dan een half miljoen unieke bezoekers. Dit is 60 procent meer dan in oktober 2008.

Een populaire rubriek op de site zijn de ‘cadeautips’. Driekwart van de groepen maakt op Lootjestrekken.nl een verlanglijstje aan. Zodra de lootjes zijn getrokken en iedereen zijn verlanglijstje mag doorgeven, verschijnen er cadeautips in een zoekvenster. Er kan gezocht worden in een database van 300.000 cadeaus. Hierbij kan ook geselecteerd worden op budget. Veel zoekopdrachten blijken gerelateerd te zijn aan de tips die Lootjestrekken.nl aan de  bezoekers laat zien. Net als vorig jaar blijkt het boek onverminderd populair. DVD’s, Games en CD’s volgen op plek 2, 3 en 4. De lijst wordt aangevuld door respectievelijk Lego, Wii, (Scheur)kalender, Agenda, Keukenartikelen en de iPod.