Online30.10.2009

Netlog winnaar Technology Fast50


netlog-winnaar-technology-fast50.jpg
netlog-winnaar-technology-fast50.jpg

Netlog is tot winnaar uitgeroepen van de Deloitte Technology Fast50 2009.

De verkiezing van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland en Belgie vond gisteren plaats in de Talent Factory te Den Bosch. Netlog wist over de afgelopen 5 jaar een omzetgroei van 11.285% te behalen. Albumprinter -de winnaar van vorig jaar- behaalde een tweede plaats, gevolgd door Webprint met een derde notering.

Daan Witteveen, programmaleider Fast50: “We zien dat steeds meer uiteenlopende bedrijfstakken vertegenwoordigd zijn in de Fast50. Deze bedrijven onderscheiden zich door inzet van technologie waarmee ze nieuwe en schaalbare business modellen ontwikkelen. Het is mooi om te zien dat technologie bij deze bedrijven centraal staat.

Lorenz Bogaert, CEO en mede-oprichter van Netlog is uiteraard erg trots: “Deze award is een erkenning voor het harde werk en de doorzettingskracht van het hele team de laatste jaren. Het laat zien dat we op de juiste weg zitten en blijven groeien. We hebben gisteren pas de compleet vernieuwde site voorgesteld, wat aantoont dat we constant blijven werken aan innovatie en een optimalisatie van onze online community.

Nummer twee, Albumprinter, behaalde een gemiddelde omzetgroei van 8.820% over de laatste 5 jaar. Albumprinter is een van de grootste Europese fotoboekleveranciers en heeft een eigen productiefaciliteit in Nederland waar de productie plaatsvindt voor de gehele Europese markt. Kees Arends, algemeen directeur: “Wij zijn er trots op ook dit jaar uit te zijn geroepen tot het snelst groeiende technologiebedrijf van Nederland, het is een unicum dat een bedrijf twee jaar achter elkaar zo hoog eindigt. Verder feliciteren wij Netlog met hun eerste plaats, fantastisch dat de eerste Benelux editie van de Fast50 een Belgische winnaar kent.

De Sustainable Grower Award, voor duurzame groei, ging dit jaar naar ICTroom Company. ICTroom Company is specialist op het gebied van ontwerpen, bouwen, financieren en managen van green datacenters. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende en snelst groeiende bedrijven binnen de technologie sector. In 2006 waarin TomTom de 1e plaats veroverde maakte ICTroom haar entree in de Fast50 met een vierde plaats. De daarop volgende jaren hebben zij een continue groei gewaarborgd en stonden ze elk jaar in de Fast50. Dit jaar eindigde het bedrijf op een 31e plaats.

De hele top 50 is hier terug te zien.

Verder lezen over Technology

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

In de taxi, in de trein of in de kroeg: het zijn typisch plekken waar mensen hun smartphone vergeten. Iets te veel gedronken, een gladde zitting, donker, het zijn allemaal redenen waardoor je je smartphone nog sneller ui...

Technology09.04.2024

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

Is het een 1 april-grap, of is het echt? Het snijdt in ieder geval een belangrijk punt aan: Lenna, een vrouw die in 1972 in de Playboy stond als centerfold en eigenlijk Lena Forsén heet, wil niet meer worden gebruikt in...

Technology01.04.2024

Dit plaatje uit de Playboy is niet meer welkom in de tech

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

Hij is volledig verlamd, maar kan schaakstukken verplaatsen via de computer zonder een muis of scherm aan te raken. Het is de 29-jarige Noland Arbaugh, een naam die geschiedenis heeft geschreven. Niet helemaal door zijn...

Technology21.03.2024

​Eerste mens met Neuralink gamet uren achtereen met zijn brein

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led

Wanneer je een televisie wilt aanschaffen, dan zijn er veel overpeinzingen. Eén van de belangrijkste overwegingen is het type scherm. Daarin kun je steeds meer keuzes maken en er komen daarbij veel afkortingen je kant o...

Gadgets11.03.2024

​TV kopen? Dit is het verschil tussen LCD, OLED, QLED en mini-led