Online25.10.2009

W24.nl: de Toekomst op de Hielen


w24-nl-de-toekomst-op-de-hielen.jpg
w24-nl-de-toekomst-op-de-hielen.jpg

Gister is officieel de website W24.nl gelanceerd in science center NEMO in Amsterdam. W24 is een nieuwe portaal die de vinger houdt aan de snel pulserende pols van onze maatschappij. 

W24 is een populair-wetenschappelijk online platform waar je elke dag wetenschappelijk nieuws kunt vinden. Van biotechnologie tot koude kernfusie, van supercomputers tot kweekvlees, van ruimtevaart tot navigatiesystemen en van griepvirus tot milieutechniek. W24 gaat over alles wat je maar beter wèl kunt weten.

W24 is een samenwerkingsverband tussen de publieke omroepen VPRO en Teleac, Kennislink.nl en science center NEMO. W24 biedt een overzicht van alles wat er speelt in onze wereld op het gebied van wetenschap en technologie. Via de videorubriek Scienceflash NU, het Weekjournaal, de blog Verse Wetenschap, een RSS-feed en andere berichtgeving blijf je op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. De dossiers over tal van onderwerpen zoals bijvoorbeeld evolutie, sterrenkunde, biotechnologie en het klimaat geven een schat aan achtergrondinformatie.

Tijdens de lancering, die officieel natuurlijk maar 24 minuten mocht duren, werden door Frank Lammers (acteur op televisie, toneel en het witte doek) 24 vragen gesteld die het publiek moest beantwoorden via rode en groene kaarten. Alle stellingen begonnen met de zin: “Ze zeggen dat…” gevolgd door een stelling.

  • Ze zeggen dat we slimmer zijn dan apen
  • Ze zeggen dat geld niet gelukkig maakt
  • Ze zeggen dat de aarde in 2012 vergaat
  • Ze zeggen dat mooie mannen minder sperma hebben
  • Ze zeggen dat er in de ruimte geen zwaartekracht is
  • Ze zeggen dat mannen steeds vrouwelijker worden
  • Ze zeggen dat je de rest van de vragen hier kunt bekijken 🙂

W24.nl behandelt complexe zaken die op toegankelijke wijze benaderd worden. Eigenzinnig zijn de door de redactie gekozen invalshoeken. Elk onderwerp wordt belicht vanuit het gezichtspunt van de lezer en niet met de ogen van de wetenschapper.

Verder lezen over Website

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Websites met Comic Sans, of gekke kleurencombi's. Je kunt nu stemmen op de website die jij eruit vindt springen op het gebied van lelijkheid.

Online29.05.2024

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

In het digitale tijdperk kan het bouwen van een effectieve website een uitdaging zijn. Dit artikel belicht veelgemaakte fouten tijdens het ontwikkelen van websites en biedt oplossingen om ze te vermijden.

Online29.04.2024

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

In 2023 heeft 67 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder aangegeven op internet informatie gezien of gelezen te hebben die volgens hen niet waar was, of waarbij ze twijfelden aan de waarheid ervan.

Nieuws11.04.2024

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer nieuwe kansen zijn. Tijd voor nieuwe samenwerkingen of het verstevigen van bestaande relaties. Samen internet impact maken, dat doe je bijvoorbeeld met linkbu...

DC Business18.12.2023

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

OnlyFans: niemand ‘kent’ het, maar toch harkt de website per jaar een bizarre 5,6 miljard dollar binnen. Het platform waarop influencers en andere persoonlijkheden erotische content delen tegen betaling vindt gretig...

Online25.08.2023

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

Als je last hebt van een lekkage, kan dat natuurlijk behoorlijk vervelend zijn. Het kan zorgen voor waterschade, wat veel geld kan kosten en voor stress kan zorgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doe...

Lifestyle10.05.2023

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?

Goksites zijn in Nederland steeds populairder geworden, vooral door de opkomst van het internet en de toenemende beschikbaarheid van online gokdiensten. Veel mensen vinden het gemakkelijker om vanuit huis te gokken, en a...

Entertainment28.02.2023

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?

Ook tijdens YoastCon komen Bard, Ernie en ChatGPT aan bod

Op 11 mei aanstaande verzamelt de internationale SEO top zich in het oosten van ons land. In De Lindenberg in Nijmegen vindt dan de online marketing conferentie YoastCon plaats. De online marketing wereld is momenteel vo...

Marketing14.02.2023

Ook tijdens YoastCon komen Bard, Ernie en ChatGPT aan bod

11 mei een dag vol SEO