Online12.07.2008

Milljoenenidee op internet wil goede doel steunen


milljoenenidee-op-internet-wil-goede-doe.jpg
milljoenenidee-op-internet-wil-goede-doe.jpg

In navolging van het succes van de Million dollar homepage willen twee broers in Nederland het kunstje herhalen met de website www.demiljoen.nl, die één pagina verdeelt in één miljoen pixels. Elke pixel kost één euro en kan worden gekocht als advertentieruimte of voor het plaatsen van een link of persoonlijke boodschap.

Adverteerders steunen daarmee ook tevens een goed doel. Van elke euro wordt daar 50 cent voor overgemaakt. Hiervoor is er een samenwerkingsverband met Nederland doet mee aangegaan. Verwacht wordt dat de site in die jaren door miljoenen mensen bezocht zal worden. Netto marge voor de bedenkers een half miljoen.

De Nederlandse site is iets anders opgebouwd, omdat er meer advertentiemogelijkheden zullen zijn. Bij het stilstaan op een pixel wordt de advertentie uitvergroot met ruimte voor een grotere afbeelding en tekst. De site wordt op vrijdag 1 augustus 2008 gelanceerd.

Voor het goede doel prachtig als er een half miljoen wordt bijgeschreven maar of je de sympathie wekt door zelf er ook eenzelfde bedrag aan over te houden is maar de vraag. Daarbij is het concept behoorlijk gedateerd en zijn er al de nodige klonen voorbij gekomen.