Online26.06.2008

Bobex ook in Zweden van start


Het Belgische Bobex is de grootste Europese online marktplaats die ondernemers samenbrengt. Na de succesvolle opzet van platformen in België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg, start het bedrijf nu ook een Zweeds online handelsplatform. De ondernemer Linus Kendall werd aangesteld als directeur en is verantwoordelijk voor de commerciële uitbouw van Bobex Zweden.

Bobex is een online marktplaats die ondernemers en KMO’s samenbrengt. Bedrijven sturen er hun projectaanvragen uit, waarop aanbieders antwoorden met voorstellen op maat. De Bobex handelsplaats zorgt ervoor dat beide partijen elkaar op een vlotte manier vinden, mits kwaliteitscontroles. Meer en meer bedrijven halen een behoorlijk deel van hun omzet via dit unieke kanaal. De Belgische versie van de handelsplaats telt meer dan 37.000 Belgische KMO-gebruikers.

Elk bedrijf of elke handelszaak kan het handelsplatform volledig gratis gebruiken om offerteaanvragen uit te sturen naar gekwalificeerde leveranciers en freelancers zoals drukkerijen, grafici, informatici, aanbieders van relatiegeschenken, transportfirma’s, vertalers, vakmannen, enz. In totaal zijn er meer dan 170 rubrieken bepaald waarvoor een aanvraag kan worden ingediend. Wenst een bedrijf deel te nemen als aanbieder, omdat het op zoek is naar geïnteresseerde klanten, dan betaalt het hiervoor een jaarabonnement.

Europese ambitie

Het bedrijf, dat in 2000 in België werd opgericht door Jean-Louis Van Marcke en David Schnall, groeide snel uit tot een Europese speler. “Bobex is opgestart met België als testmarkt, ervan uitgaande dat als het in België lukte, het ook in andere landen succesvol zou verlopen. Ons systeem heeft zich intussen bewezen in de Benelux, waar we vandaag de onbetwiste marktleider zijn. Een verdere internationale ontwikkeling leek ons dan ook een logische volgende stap. Onze site werd vanaf het begin in drie talen ontwikkeld (Nederlands, Frans, Engels). Het was dus relatief eenvoudig om ook in Groot-Brittannië, Nederland en Frankrijk de online marktplaats te lanceren. Vorig jaar hebben we de applicatie in het Duits vertaald en een Duits team aangeworven. Elke markt heeft immers zijn eigen cultuur en bijzonderheden. Bobex wordt daarom in ieder land ook door een lokaal team beheerd,” aldus Jean-Louis Van Marcke, CEO van Bobex.
 
Handelsplaats in Zweden onder leiding van Linus Kendall

En de groei duurt verder. Deze week lanceerde Bobex de Zweedse versie: Bobex.se, de online marktplaats voor Zweedse bedrijven. Linus Kendall werd benoemd tot directeur van de Zweedse marktplaats. Hij is verantwoordelijk voor de commerciële uitbouw van Bobex.se en leidt het lokale Bobex team.

Voor directeur Linus Kendall biedt dit nieuwe concept bijzonder veel toegevoegde waarde: “Als Zweeds ondernemer werd ik regelmatig geconfronteerd met de moeilijke zoektocht naar gekwalificeerde leveranciers, zelfs via het internet. Ik kwam regelmatig in contact met tal van bedrijven die tijd veloren op het web en assistentie zochten bij de selectie van hun toeleveranciers. In Zweden heb je tal van bedrijvengidsen maar geen virtuele marktplaats zoals deze van Bobex. Een mooie opportuniteit dus in een markt waar iedereen dagelijks het internet gebruikt. Bobex biedt een pragmatisch antwoord door het samenbrengen van aanvragers en aanbieders. Het platform heeft zijn kwaliteiten als internet handelsplaats voor ondernemers al bewezen in verschillende andere landen. Ik ben dan ook enorm verheugd met de opdracht om Bobex in Zweden op starten.”