Online03.06.2008

Open filmproject Big Buck Bunny online beschikbaar


De korte 3D-animatiefilm Big Buck Bunny, het ‘open film’ project van het Amsterdamse Blender Institute, is nu gratis online beschikbaar. De animatiefilm, gerealiseerd op Network.com – het Grid Computing netwerk van Sun-, is gratis te downloaden via http://peach.blender.org en via www.network.com is de open source software, gebruikt om deze film te maken, te gebruiken.

‘Big Buck Bunny’ is een verhaal over een goedgemutst konijn dat lastig gevallen en gepest wordt door drie knaagdieren. Uiteraard laat Big Buck het hier niet bij zitten en neemt op humoristische wijze wraak. De film wordt verteld met hedendaagse technieken in de typische jaren vijftig cartoon traditie. Volhouders, die de volledige aftiteling bekijken, worden verrast met een leuke afsluiter.

Het primaire doel van de film was om onze software geschikt te maken voor complexe omgevingen en gedetailleerde karakters met miljoenen haartjes. Dankzij de enorme rekencapaciteit van het Sun Grid heeft ons team in alle vrijheid kunnen kiezen voor de kwaliteit en visuele rijkdom van de film“, aldus Ton Roosendaal, producer, hoofdontwikkelaar van de gratis 3D applicatie Blender, en directeur van het Blender Institute. Voor meer info klik hier.