Online28.04.2008

Verslag van de controverse ‘Obama-Wright’ in bloggersland…


Kithbridge Inc. is een Amerikaans bedrijf dat voor organisaties het inernet afstruind, op zoek naar berichten die over hun klanten geschreven worden. Dit soort online knipseldiensten kennen we natuurlijk ook in Nederland. Ze zijn praktisch onmisbaar wanneer bedrijven exact willen weten wat er over hen geschreven wordt op het wereldwijde web.

Nu heeft Kithbridge bij wijze van onderzoek een ‘special report’ geschreven over het aantal blogberichten dat geschreven wordt naar aanleiding van de in de Verenigde Staten nogal controversiele relatie tussen presidentskandidaat Barack Obama en zijn dominee, Jeremiah Wright. In het report wordt van dag tot dag bijgehouden hoeveel er geschreven wordt over de zaak. ‘Extra leuk’ wordt het dan natuurlijk pas wanneer een nieuwe ontwikkeling plaatsvind waardoor pas echt duidelijk wordt wat er op zo’n moment in de ‘blogosphere’ gebeurt.

Laat de beste man nu juist toevallig vandaag uit de school zijn geklapt over wat hij van zijn land vind… Goed nieuws als je benieuwd bent wat dit voor het aantal blogposts over het onderwerp betekent. Wellicht minder goed nieuws echter voor Barack Obama, zijn aanhangers en de mensen die zijn pr verzorgen. Hier vind je de resultaten, inclusief die van vandaag.