Online16.04.2008

MijnAlbum.nl verwelkomt 1-miljoenste lid


mijnalbum-nl-verwelkomt-1-miljoenste-lid.jpg
mijnalbum-nl-verwelkomt-1-miljoenste-lid.jpg

De Nederlandse fotodienst MijnAlbum.nl heeft sinds vandaag meer dan 1 miljoen gebruikers die online foto’s delen met familie en vrienden. Met het behalen van dit aantal leden, versterkt het internetbedrijf haar positie als grootste fotodienst van Nederland.

Inge Speldenbrink uit Ede is blij. Zij heeft zich als 1 miljoenste lid aangemeld en wint een digitale camera met verwenpakket. “Ik ga MijnAlbum.nl gebruiken om de foto’s van mijn dochtertje te delen met haar opa en oma die op afstand wonen.”

MijnAlbum.nl ziet de mijlpaal als bewijs dat de behoefte aan een toegankelijke manier van foto’s delen toeneemt. Andries Nolles, hoofd communicatie bij MijnAlbum.nl: “Ons uitgangspunt is om het delen van foto’s via internet zo laagdrempelig mogelijk te houden. Gezien het grote aantal mensen dat van onze dienst gebruik maakt, zijn we daar ons inziens goed in geslaagd.”

De website is nu 4 jaar actief. Nolles: “Begin 2004 is MijnAlbum.nl live gegaan. Sindsdien is de website uitgebreid, maar hebben we nooit de eenvoud en het gemak uit het oog verloren. Een waardevolle aanvulling is bijvoorbeeld de openbare albums waarbij de fotoalbums op de kaart van Nederland worden getoond. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om privéfoto’s openbaar te maken en bezoekers kunnen reacties plaatsen bij de foto’s.”

MijnAlbum.nl is een initiatief van vier jonge ondernemers. De website heeft in haar database meer dan 74 miljoen foto’s en wordt iedere maand bezocht door 1,2 miljoen unieke bezoekers.