Online26.03.2008

MarkThisDate ‘kalenderwidgets’ voor bedrijven


markthisdate-kalenderwidgets-voor-bedrij.jpg
markthisdate-kalenderwidgets-voor-bedrij.jpg

Kalenderportal MarkThisDate komt met ‘kalenderwidgets’ voor bedrijven, waarmee bedrijven via hun eigen site en in de eigen huisstijl kalenders kunnen aanbieden bestemd voor elektronische agenda’s.

De ‘kalenderwidgets’ voor bedrijven kunnen ‘plug & play’ en volledig in de eigen huisstijl worden toegevoegd aan een website. Vervolgens is het voor bezoekers van een site mogelijk om de voorheen statische kalenders nu te downloaden naar alle toonaangevende elektronische agendaformaten, waaronder Outlook, iCal, Lotus Notes en Google Calendar.

Met de kalenderwidget maken bedrijven de events op hun website interactief. Doordat bezoekers de events via de kalenderwidget aan hun agenda hebben toegevoegd, is een bedrijf permanent aanwezig in de elektronische agenda van bezoekers. Events die voorheen alleen als statische tekst op een bedrijfswebsite stonden, worden zo opeens omgevormd tot interactieve marketinginstrumenten.

Gerealiseerde contactmomenten met bezoekers die een kalender aan hun agenda hebben toegevoegd, kunnen worden verzilverd via het door MarkThisDate geïntroduceerde Calvertising, oftewel Calendar Advertising. Ieder event in een agenda beschikt namelijk  over een vrij tekstveld. Bedrijven kunnen dit veld gebruiken om relevante informatie met betrekking tot het event toe te voegen. Dit kan een link naar de online kaartverkoop zijn, informatie van sponsors of de nummers van sms-diensten. Alle boodschappen worden gelezen op het moment dat je als bedrijf alle aandacht van de gebruiker hebt, namelijk wanneer hij zijn agenda checkt.

Bedrijven kunnen hun eigen events via de kalenderwidget aanbieden of gebruik maken van het uitgebreide kalenderbestand van MarkThisDate, waaronder het speelschema voor Euro 2008 en de Olympische Spelen in Beijing. “Voor bedrijven wordt het met de kalenderwidget mogelijk om op hun eigen site en in de nieuwsbrief bijvoorbeeld het speelschema van Euro 2008 in de eigen bedrijfshuisstijl te kunnen aanbieden,” aldus Wilfred Stegeman, Marketing Manager van MarkThisDate.