Online25.03.2008

Men are outnumbered online


men-are-outnumbered-online.jpg
men-are-outnumbered-online.jpg

Zo bericht eMarketer op hun website. In 2008 komen er in de VS zo’n 100,4 miljoen vrouwen en 93,5 miljoen mannen minstens een keer per maand online. Over een jaar of 4 zullen er in de VS online  zo’n 8 miljoen vrouwen meer zijn dan mannen. Hoe de verhoudingen liggen buiten de VS, bijvoorbeeld in Europa of hier in Nederland, wordt niet bekendgemaakt.

Maar toch is het eigenlijk niets nieuws. Dat vrouwen de laatste jaren een flinke inhaalslag hebben gemaakt is ook in oudere berichten hier op DC terug te lezen:

Vorige maand schreef Erik al een stukje naar aanleiding van een post op de site van de NY Times, Nemen vrouwen het Internet over? Verder Gamen vrouwen al evenveel als mannen en bij het populaire Online poker is ook bijna de helft vrouw.

Het grotere aantal vrouwen dat online is in de VS komt natuurlijk doordat er ook meer vrouwen dan mannen wonen: There are more females than males in the US population: 154.5 million in 2008 compared with 149.4 million males, according to the US Census Bureau.