Online20.11.2007

Nieuw online platform voor amateurschrijvers


1195564823svatura.jpg
1195564823svatura.jpg

Schrijven is weer helemaal in. Dat merken ook de oprichters van Svatura.nl, een website voor en door amateurschrijvers. Op de site publiceren, lezen en becommentariëren schrijvers elkaar. De website, waar zowel gedichten, verhalen, artikelen als dagboeken te vinden zijn, voorziet duidelijk in een behoefte. Begin november ging de site online.

We willen schrijvers een platform bieden, waar ze elkaar kunnen ontmoeten, adviseren en aanmoedigen”, aldus Gert-Jan Evers, oprichter van Svatura.nl. De website sluit duidelijk aan bij een trend die ook door TNS/NIPO wordt waargenomen: schrijven is hot. Nederland telt op dit moment zo’n miljoen amateurschrijvers en nog eens 1,5 miljoen mensen overwegen om schrijven als hobby op te pakken. Het bijhouden van een dagboek is samen met het schrijven van gedichten of korte verhalen veruit het populairst. Precies daar sluit Svatura op aan.

Mensen schrijven om gelezen te worden. De kans dat je verhalen of gedichten door een uitgever opgepikt worden is gering. Svatura is daarop het antwoord. Schrijvers vinden er een geïnteresseerd publiek. Bezoekers vinden het leuk om werk van elkaar te lezen en daarover te praten. Het helpt als andere schrijvers je feedback geven. Daar wordt de kwaliteit van je werk beter van, maar het stimuleert ook enorm. Per slot van rekening is schrijven voor veel mensen een uitlaatklep voor emoties. Als anderen daarop reageren voel je je ‘gekend’.

De werken die schrijvers op de site publiceren, blijven eigendom van de schrijver. Svatura maakt op geen enkele manier aanspraak op publicaties.