Yo2, de Nederlandse Flickr?

Vorig artikel Volgend artikel
1182770130DC_large_image

Yo2 is een nieuw initiatief van de 19-jarige Joris Toonders. Omdat er niet veel Nederlandse foto-communities zijn heeft hij yo2.nl gelanceerd, waar iedereen zijn/haar foto’s kan uploaden, bewerken, delen en natuurlijk bekijken. Yonego, het bedrijf van de 19-jarige uit Etten-Leur, heeft grote ambities met de foto community en start een landelijke campagne.

1182770142yo2

Ten opzichte van de gevestigde partijen biedt yo2 diverse extra’s aan haar gebruikers. Leden kunnen een thema koppelen aan hun album. Yo2 biedt hiermee een manier om – zonder woorden, maar met behulp van afbeeldingen – weer wat meer over die ene vakantie of die gezellige avond te vertellen.

“Nederlandse fotocommunities staan nog in de kinderschoenen en lopen qua populariteit ver achter op internationale websites als Flickr. Een fotocommunity gaat verder dan het plaatsen van wat foto’s, waar andere sites vaak stoppen. Het is een fantastische manier om interesses en ervaringen met anderen te delen. Met yo2 hopen we dat gat te dichten, door dergelijke opties wel aan te bieden”, aldus de jonge internetondernemer.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Begonnen als content creator, en inmiddels verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken...