Online23.06.2014

Uploaden van foto’s via tablet fors gestegen


uploaden-van-foto-s-via-tablet-fors-gest.jpg
uploaden-van-foto-s-via-tablet-fors-gest.jpg

Vorig jaar deed het CBS onderzoek naar de ontwikkeling van verschillende devices bij huishoudens. Hieruit bleek dat de tablet een snelle intrede heeft gemaakt en prominent een plek heeft veroverd binnen veel gezinnen.

Uit nieuw onderzoek van Globalwebindex is gebleken dat de wereldwijde internetpopulatie nog steeds aan het groeien is. Als er verder wordt gekeken naar de verschillende devices valt op dat de tablet het snelste groeit. Het gemiddelde publiek onder tablets blijft nog een kleiner aantal dan voor bijvoorbeeld laptops en PC’s, maar afgelopen jaar is er een stijging waargenomen van gebruikers die hun tablet gebruiken om foto’s te plaatsen.

Tablets blijven belangrijk voor het consumeren van verschillende content, maar daarnaast zijn afgelopen jaar ook activiteiten als internet bankieren en webmail gestegen met 55%. Daarnaast is ook het aanschaffen van producten via een tablet is met 45% toegenomen.

In onderstaand figuur is verder te zien dat de tablet veelvuldig wordt gebruikt voor het bekijken van online video’s en social media. Daarnaast is ook het raadplegen van informatie rondom muziek, vrije tijd en entertainment toegenomen. In onderstaand figuur zijn alle devices en activiteiten met elkaar vergeleken waarin duidelijk te zien is dat de tablet gemiddeld bij verschillende activiteiten is gestegen.

naamloos11.jpg
naamloos11.jpg

Meer informatie? Via deze link kun je het hele rapport van Globalwebindex downloaden.