Online14.07.2008

iLocal passeert Gouden Gids


ilocal-passeert-gouden-gids.jpg
ilocal-passeert-gouden-gids.jpg

Van oudsher is de Gouden Gids de plek waar de meeste mensen op zoek gaan naar bedrijven. Uit de laatste Visiscan, het online vergelijkend websiteonderzoek van Multiscope, blijkt echter dat Gouden Gids online gepasseerd is door iLocal.

In de top 100 staat de online zoekmachine op plaats 33 met een bereik van 24 procent. De groei van de zoekmachine is flink te noemen. Zo’n 17 procent sinds de start in 2005.

‘Steeds meer Nederlanders verkiezen ons boven de traditionele bedrijvengidsen, deze nieuw verkregen positie daagt ons nog meer uit om de zoekresultaten voor de gebruiker continu te verbeteren en de beschikbare informatie verder uit te bouwen’, vertelt Niek Veendrick, Director of Marketing & Product Development.

Zowel iLocal als Gouden Gids hebben de afgelopen jaren hun sites aangepast en verbeterd. In Nederland is Telefoongids nog de grootste.

De competitie in Nederland is scherp vanwege de concurrentie tussen Gouden Gids en Telefoongids, zowel online als offline. Het is het verhaal van de derde hond die met de stok wegloopt, waar Gouden Gids en Telefoongids strijden schiet iLocal voorbij.

De groei van iLocal geeft een ander zicht op de mogelijke overname van Gouden Gids door de Telefoongids. Wellicht dat ook de NMA hier nog even over mee wil praten. De groei van iLocal kan dus wel eens wat meer betekenen dan alleen een groei op een ranglijst.