Online28.05.2008

‘Virtuele werelden zijn goed voor kinderen’


virtuele-werelden-zijn-goed-voor-kindere.jpg
virtuele-werelden-zijn-goed-voor-kindere.jpg

De Britse professor David Gauntlett en Lizzie Jackson van de University of Westminster zijn het eens. Na observatie en onderzoek, onder kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, is gebleken dat virtuele werelden goed zijn voor de ‘echte wereld’ orientatie van kinderen. Jeugdige kijkers kunnen daar belevingen opnieuw en keuzes maken die ze later in het echte leven tevens tegen kunnen komen.

Tijdens dit onderzoek is de virtuele wereld BBC’s Adventure Rock gebruikt.

Enkele jaren geleden is uit onderzoek gebleken dat actiegames goed zijn voor de bevordering van de oog-hand coordinatie van kinderen. Iedereen die in de jaren tachtig met de Commodore 64 is opgegroeid weet dat het opgroeien met de bekende huiscomputer goed is geweest voor de toekomstige gaming-, programmering- en/ of internetcarriere.

Bron: http://news.bbc.co.uk 

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.