Online03.08.2007

Weet wie je date


1186091082dating.jpg
1186091082dating.jpg

Recent onderzoek van datingsite Lexa.nl onder ruim 3.000 internetdaters in Nederland, Zweden en Denemarken, wijst uit dat online daters veiligheid het allerbelangrijkst vinden als ze online daten. De echtheid en eerlijkheid van de mensen die ze ontmoeten staat daarbij op nummer 1. Niet alleen vanuit veiligheidsaspect maar ook om teleurstellingen te voorkomen.

Het vertrouwen in het betalingssysteem van een datingservice is ook van invloed. Ruim 95% van de singles voelt zich veilig op een betaalde datingsite. De resultaten van het onderzoek laten namelijk zien dat online daters (83%) zich vaak afvragen of profielen op een gratis datingsites kloppen. Verder wil 76% van de ondervraagden voorkomen dat ze teleurgesteld worden als ze de persoon die ze online hebben ontmoet in het echt zien .

Daarnaast maakt 50% van de online daters zich ook wel eens zorgen om de bedoelingen van andere daters. Toch weerhoudt hen dit er niet van een betaalde datingsite te gebruiken. Ze voelen zich daar veilig doordat er altijd de mogelijkheid is om ongepast gedrag direct te melden en mensen te blokkeren als ze daar geen contact meer mee willen.

De werkwijze van Lexa.nl is er ook op gericht om de betrouwbaarheid van de service te waarborgen. Zo worden (half)naakte foto’s geweigerd en teksten moeten waarheidsgetrouw zijn. Ook als iemand bijvoorbeeld zegt dat die 40 is maar op de foto 20 oogt, wordt er gevraagd een waarheidsgetrouwe foto op te sturen.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.