Zeven miljoen mensen keken naar Peter R. de Vries en de Natalee Holloway-zaak

Zeven miljoen mensen keken naar Peter R. de Vries en de Natalee Holloway-zaak

Vorig artikel Volgend artikel

Vandaag is het dertien jaar geleden dat er een kijkcijferkanon op de Nederlandse televisie te zien was. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries met de Natalee Holloway-zaak.

De uitzending werd volgens de Stichting KijkOnderzoek door meer dan zeven miljoen mensen bekeken, een record voor een niet-sportprogramma en tevens voor de Nederlandse commerciële televisie sinds de start in 1989.

Voor die tijd een record

Peter R. de Vries liet destijds met zijn documentaire uitzendingen als het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002 (6 miljoen kijkers), de finale van Idols met Jim en Jamai in 2003 (4,9 miljoen kijkers), het afscheid van André Hazes in 2004 (5 miljoen kijkers), de WK Kwalificatie Nederland – Armenië in 2005 (4 miljoen kijkers) en het programma Boer Zoekt Vrouw in 2007 (4,4 miljoen kijkers) ver achter zich.

Natalee Holloway en Joran van der Sloot

De zaak-Holloway betreft de verdwijning in de nacht van 30 mei 2005 van Natalee Holloway, een jonge vrouw uit Mountain Brook, een voorstad van Birmingham (Alabama) in de Verenigde Staten, na een uitgaansavond tijdens een vakantie op Aruba.

Van der Sloot werd als verdachte gearresteerd inzake haar verdwijning. Omdat politieonderzoek geen redenen gaf om hem langer vast te houden kwam hij na korte tijd weer vrij.

[foto: Abner Valero on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...