Nieuws16.08.2017

Weerbericht: Het regent bananen op vrijdag 18 augustus


#Bananafy

Op vrijdag 18 augustus zijn er in verschillende steden in Nederland, duizenden bananen te vinden. Deze vormen het tegengeluid van de zwartgallige wijze van doom-denken die de maatschappij en social media al maandenlang in zijn greep heeft. De bananen met diverse aanstekelijke lachmondjes versiert en sporen met een positieve boodschap passanten aan om hun lach te delen met de rest van de wereld.

Een beetje positiviteit

De wereld slipt de laatste tijd steeds verder terug in een staat van constante melancholiek en angst. Niet gek ook met de roerige verkiezing van Trump achter ons, het geo-politieke getouwtrek dat hier uit voort is gekomen, pittige discussies op social media over geloof, politiek en discriminatie in vele vormen en aanslagen zoals bijvoorbeeld in Parijs.

De eindeloos pessimistische stroom aan berichten die dagelijks op social media en in de media voorbij komen drukt je continu met de neus op de feiten en maakt het leven er voor ons als maatschappij niet leuker op,” aldus een woordvoerdster van de nog anonieme organisatie verantwoordelijk voor dit initiatief.

Ze vervolgt: “We zijn het beu dat we omringt worden met negativiteit. Natuurlijk moeten we ons bewust zijn van de problemen in de wereld, maar er mag ook wel eens een keer gewoon weer gelachen worden en een ander iets gegund. Daarom zijn we deze actie begonnen met als uitgangspunt dat we iedereen op social media kunnen aansporen om al die negatieve berichten één dag te laten voor wat het is.

Om dit idee uit te voeren hebben we gekozen voor een banaan, een stuk fruit die van nature al de vorm van een smile heeft.”

Boodschap

Op de bananen staat de inspirerende boodschap:

Today I share a smile, because the world seems to have forgotten about those for a while…

Tag your 3 best friends and ask them to make a #Bananafy selfie to share, to make other people happy again, smile and care! Let’s make happiness go bananas and make joy go viral together.

[Afbeelding ©
luismolinero
– Adobe Stock]

Verder lezen over Viral

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Look between X and Y on your keyboard: wat betekent de viral trend?

'Look between T and O on your keyboard': je ziet het heel vaak op socials voorbijkomen, maar wat betekent het?

Social Media24.04.2024

Look between X and Y on your keyboard: wat betekent de viral trend?

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Deze week viral: een paleisje, Boer Harm en de Zweedse prins

Soms zijn we als mensheid enorm dom, maar gelukkig ook regelmatig enorm creatief. En vooral dat laatste zien we graag voorbij komen, bijvoorbeeld in de Deze Week Viral.

Social Media13.04.2024

Deze week viral: een paleisje, Boer Harm en de Zweedse prins

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week staat qua viral content vooral in het teken van de aardbeving in New York en Greta Thunberg. Maar er zat ook nog vanalles tussenin. Politie-agent wordt boos op buschauffeur In Seattle gaat het deze week over e...

Social Media06.04.2024

Deze week viral: New York, Greta Thunberg en boze buren

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

Deze week hebben we natuurlijk heel veel 1-aprilgrappen viral zien gaan, maar daar besteden we morgen apart aandacht aan in ons 1-april-artikel. Deze week viral gaat ditmaal om andere dingen, waaronder sympathieke sporte...

Social Media31.03.2024

Deze week viral: vriendelijke voetballers en verwarde pup

Deze week viral: Drentse Beyoncé en Star Wars op Empire State

Deze week viel het mee met de gekte rondom viral posts, maar alsnog zijn er een paar pareltjes te noemen: geen zorgen. Daarnaast komt er ook iemand die we al eens eerder bespraken voorbij. Schilderen met handen en voete...

Social Media23.03.2024

Deze week viral: Drentse Beyoncé en Star Wars op Empire State

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who

Welkom in de nieuwe Deze week viral, waarin we op zoek gaan naar de hits op social media deze week, naast uiteraard de dingen die we zelf al veelvuldig voorbij zagen komen. Daar gaan we. Max Verstapp'une Max Verstappen...

Social Media16.03.2024

Deze week viral: Max Verstapp’une en Doctor Who