Vandaag is het Wereld Parkinson Dag

Vandaag is het Wereld Parkinson Dag

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag Wereld Parkinson Dag, een dag die ieder jaar wordt gehouden op 11 april. Dat is de geboortedag van Dr. James Parkinson, de wetenschapper die de stoornis ontdekte waardoor de patiënt controle verliest over het zenuwstelsel. Hij omschreef de ziekte in 1817 in zijn essay 'On the Shaking Palsy'.

European Parkinson's Disease Association

Deze speciale dag wordt sinds 1997 gevierd door de EPDA - De European Parkinson's Disease Association. Op de Dag wil de organisatie het begrip Parkinson bij de mensen brengen en hen meer leren over de ziekte. Ook willen zij meer Parkinsonsonderzoek mogelijk maken.

De European Parkinson's Disease Association (EPDA) is een niet-politieke, niet-religieuze en non-profitorganisatie die zich bezighoudt met de gezondheid en het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson en hun families en carrières. De EPDA is de enige Europese overkoepelende organisatie voor de ziekte van Parkinson. Opgericht in juni 1992 in München. De EPDA biedt een belangrijk forum voor partnerschap. Door een constructieve dialoog aan te moedigen tussen nationale organisaties voor de ziekte van Parkinson, internationale patiënten- en neurologische organisaties en de farmaceutische industrie.

[Afbeeldingen © stokkete - Adobe Stock]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...