Nieuws23.01.2019

Too Good To Go gaat samenwerken met Albert Heijn en Jumbo


App tegen voedselverspilling nu jaar actief in Nederland

Too Good To Go gaat samenwerken met Albert Heijn en Jumbo om producten die niet verkocht zijn, te ‘redden’. De app tegen voedselverspilling doet een proef met een vestiging van Albert Heijn in België, Jumbo start met een proef in Nederland.

In eerste jaar meer dan 200.000 maaltijden gered

Too Good To Go is nu een jaar actief op de Nederlandse markt. In die periode hebben zij meer dan 200.000 maaltijden van de vuilnisbak gered. Met de app bestel je bij deelnemende horeca en supermarkten een box met eten dat anders weggegooid zou worden. Die box moet je vervolgens zelf bij de deelnemende locatie ophalen tussen specifieke tijden. Wat je krijgt, is altijd een verrassing. Het ligt er maar net aan wat er die dag over is gebleven.

Proefprojecten met Albert Heijn en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo zijn niet de eerste supermarktketens die zich aansluiten bij Too Good To Go. Spar was vlak de lancering in Nederland al actief met het redden van maaltijden en ook Marqt doet al een tijdje mee.

Albert Heijn start een proef in Gent, klanten kunnen een doos met onverkochte producten kopen tegen een gereduceerd tarief. Voor € 3,99 krijgen zij een box mee, die een waarde heeft van minimaal 12 euro. Ook hier is de inhoud van de box van tevoren bij de koper niet bekend. Voorlopig start de supermarktketen de proef alleen bij de vestiging in Gent en bij succes zullen er meer Vlaamse vestigingen volgen. Overigens is het al wel mogelijk om bij een aantal Nederlandse AH to go vestigingen een box via Too Good To Go te bestellen. Ook startte de AH onlangs met Instock, gericht op het tegengaan van voedselverspilling.

De Jumbo pakt het groter aan en start de proef met dertien winkels in Nederland. Ook hier bestellen klanten een box via de app met onbekende inhoud. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 15 euro kost dus 5 euro. De deelnemende winkels bepalen zelf wat er in de box wordt gestopt. Jumbo heeft al de ambitie uitgesproken om de app bij succes landelijk te implementeren.

Een wereld zonder verspilling

Too Good To Go streeft naar een wereld zonder verspilling, waarin al het geproduceerde voedsel ook wordt geconsumeerd. Zij zien voedselverspilling dan ook als een groot probleem. De app draagt bij aan een ogenschijnlijk kleine oplossing, die een grote impact heeft. In een jaar tijd werden in Nederland al meer dan 200.000 maaltijden gered die anders in de vuilnisbak waren beland. In steeds meer steden kunnen ondernemers en consumenten zich aansluiten en een ‘magix box’ aanbieden of bestellen.

“Deze mijlpaal hebben we behaald door een samenwerking te realiseren tussen lokale ondernemers en buurtbewoners. Het is een eerste stukje van een grote puzzel maar het geeft aan dat Nederlanders bereid zijn om samen met ons de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling. Een beweging waar we trots op zijn!” aldus Joost Rietveld – Country Manager Too Good To Go Nederland.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.