Nieuws25.02.2022

​Tech is zowel vriend als vijand in de Rusland-Oekraïne-oorlog


In de nacht van woensdag op donderdag is Rusland Oekraïne binnengevallen. Een schokgolf gaat door de wereld. Het is een aanval die alles te maken heeft met tanks en wapens: oorlogsvoering zoals we die uit de geschiedenis kennen. Maar meer dan ooit speelt ook technologie een rol.

Dat doet het op manieren die wij ver weg in Nederland ook kunnen zien, maar ook op veel manieren die minder zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan big data en kunstmatige intelligentie. Samen kunnen die in één keer zoveel informatie verwerken: een menselijk brein is hiertoe nooit in staat. Hierdoor kunnen eventueel snelle beslissingen worden genomen, omdat de informatie meer hapklaar kan worden gepresenteerd.

Websites down

Het blijft niet alleen bij fysieke aanvallen, ook gaan de cyberaanvallen tussen de twee landen over en weer. Het begon zelfs met een cyberaanval gericht aan Oekraïense overheidssites. Banken en overheden binnen Oekraïne zijn niet via het internet te bereiken en er zijn ook verschillende Russische overheidswebsites offline gehaald, waaronder Kremlin.ru. Hoewel het niet met zekerheid te zeggen is of dat laatste ook het resultaat is van een cyberaanval, woedt de cyberoorlog tussen de landen hevig.

Zo hevig, dat het Cyber Rapid Response Team van Europa Oekraïne gaat helpen met om cyberaanvallen tegen te gaan. Het CRRT bestaat uit zes lidstaten: Litouwen, Estland, Finland, Roemenië, Kroatië en Nederland. Het is een vrij jong initiatief, dat stamt uit 2020 en dat geheel is geënt op het helpen bij incidenten in de digitale wereld. We weten dat Rusland erg stevig in zijn schoenen staat als het gaat om technologische meesterbreinen en hacken, waardoor de computer ineens een sluipmoordenaar kan blijken.

Social media

Het hoeft overigens niet in alle gevallen te gaan om cyberaanvallen waardoor sites in Oekraïne en Rusland wegvallen. Het zou ook kunnen zijn dat overheidswebsites overbelast raken omdat veel mensen op zoek zijn naar informatie in de chaos. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij commerciële websites, zoals Flightradar24, waar veel mensen van buiten die landen kwamen om te zien hoe de vluchttracker erbij stond wat betreft de luchtruimen van de twee landen. Het internet speelt namelijk ook een belangrijke rol in de informatie die we als buitenwereld krijgen.

Naast internetsites hebben social media ook een sleutelrol. Enerzijds maken ze het mogelijk voor mensen om met elkaar te communiceren en contact te houden: het is een manier voor mensen in Oekraïne om te laten zien wat er in hun land gebeurt. Echter gaat daar ook wel eens iets mis: zo kregen Twitter-accounts die video’s deelden van de aanval op Oekraïne een ban van Twitter. Per abuis, zo bleek, waarna Twitter de accounts weer spoedig deblokkeerde.

Op social media plaatsen veel personen en bedrijven oproepen aan de rest van de wereld, waaronder de gamestudio achter S.T.A.L.K.E.R.: GSC. Oproepen en posts die de buitenwereld helpen om de ernst van die situatie beter in te zien en die anderen kunnen motiveren actie te ondernemen om te helpen:

Misinformatie

Tegelijkertijd heeft het social medium ook iets anders aan zijn hoofd: de strijd tegen misinformatie en nepnieuws. Net als Facebook, Instagram en andere social media moet Twitter nog harder werken om te zorgen dat er geen nepnieuws kan worden verspreid. Dat schijnt namelijk wel één van de tactieken te zijn: Rusland heeft campagnes gevoerd op social media in Oekraïne waarin nepnieuws werd verspreid.

Hierdoor weet je nooit helemaal zeker wat nu waar is en wat niet. Meta heeft er zelfs een speciaal team voor opgezet om snel te kunnen anticiperen op dreiging. Het introduceerde daarnaast een nieuwe tool waarmee mensen in Oekraïne hun profiel op slot kunnen zetten. Dit is om te voorkomen dat de vijand ziet wie je vrienden zijn en wat je deelt op deze platformen.

Arabische lente

Social media helpen en werken tegen en juist die verspreiding van nepnieuws maakt het moeilijk om te kunnen beoordelen of wat je ziet klopt. Tegelijkertijd heeft het zo’n belangrijke taak als spreekstal naar de rest van de wereld, maar ook tussen burgers onderling, dat we niet zonder kunnen. In eerdere conflicten, zoals de Arabische lente, heeft social media al bewezen wat zijn kracht is: door Twitter konden mensen zich verenigen en afspraken maken om fysiek samen te komen.

Andere technologie die helpt, helpt vanuit een heel andere hoek. Letterlijk en figuurlijk. Zo is op satellietbeelden te zien hoe de Russische troepen en luchtaanvallen zich binnen Oekraïne bewegen. Een commerciële satelliet laat beelden zien van de Chuhuiv luchtbasis nabij Kharkiv. Niet dat alle beelden vanuit die satelliet bruikbaar zijn, want door wolken boven het land is het niet altijd makkelijk om een goede foto te maken. Toch zijn die satellieten erg waardevol in dit conflict: er werd op de Maxar-satellieten al dagen eerder gezien hoe Rusland zijn militaire opstelling maakte tegen de Oekraïense grens, maar ook dat het nabij de grens een tijdelijk ziekenhuis bouwde.

Servers schoongeveegd

Daarnaast wordt technologie ook veel door werkgevers gebruikt om hun medewerkers op de hoogte te stellen van wat ze verwachten. Zo hebben Uber en Lyft actie ondernomen door enerzijds de mogelijkheid te geven om naar andere landen te gaan en daar verder te werken, en biedt Lyft meer vrije dagen en financiële ondersteuning voor noodbenodigdheden. Ook zijn er bedrijven die expres zorgen dat enig materiaal dat op servers in Oekraïne staat is verwijderd, zodat bij inbraak in een datacenter, geen belangrijke of potentieel gevaarlijke informatie naar buiten komt.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zou er zonder al deze technologie heel anders uitzien. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de technologie in de wapens die worden gebruikt: zelfsturende vliegtuigen, drones en meer. Uiteindelijk kan het echter juist de cyberoorlog zijn die de meeste impact maakt. Niet in de eerste plaats omdat dat een veel nieuwere vorm van oorlogsvoering is, waarvan we als mensheid wel kunnen bedenken wat de gevaarlijke gevolgen kunnen zijn. Toch weten we niet helemaal zeker wat de gevolgen kunnen zijn, omdat we hiervan nog niet geen grote voorbeelden uit het verleden hebben. Toch voelen we het wel, hoe rampzalig zo’n cyberoorlog kan uitpakken, juist omdat dit grotendeels plaatsvindt zonder dat je het in de gaten hebt.

Het zijn angstige tijden en er zijn talloze manieren waarop technologie de oorlog verergerd, maar tegelijkertijd blijft het zeker op het gebied van communicatie een essentiële rol spelen voor de mensen in en buiten het getroffen land.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Cybercrime

Microsoft komt met een tool om computers te redden na IT-storing

Microsoft heeft voor IT-admins een tool beschikbaar gemaakt om sneller weer up and running te zijn na de grote storing afgelopen vrijdag.

Cybercrime22.07.2024

Microsoft komt met een tool om computers te redden na IT-storing

Let op: er is een grote, wereldwijde computerstoring gaande

Er is over de hele wereld een grote computerstoring gaande. Het zou mogelijk liggen aan het bedrijf CrowdStrike.

Cybercrime19.07.2024

Let op: er is een grote, wereldwijde computerstoring gaande

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Google zou de grootste startup-acquisitie ooit zijn voor een bedrag van 23 miljard dollar. 

Cybercrime15.07.2024

Google is van plan om grootste startup-overname ooit te doen

Beveiligingsgevaar: update je laptop nog voor je op vakantie gaat

Het is een verschrikkelijke timing, of juist een heel slimme: door een zwakte in Windows kunnen hackers je computer in via een open wifi.

Cybercrime21.06.2024

Beveiligingsgevaar: update je laptop nog voor je op vakantie gaat

Phishingslachtoffers Bunq krijgen nu wel hun geld terug

Het blijft een dilemma: als je slachtoffer wordt van phishing, dan heb je zelf je geld weggegeven: of is dat niet zo eenvoudig te stellen?

Cybercrime21.06.2024

Phishingslachtoffers Bunq krijgen nu wel hun geld terug

BIMI: zo weet je straks dat het echt de politie is die je mailt

BIMI: het is niet alleen aspergebroccoli, het is ook een manier voor jou om te zien dat het echt de politie is die je mailt.

Online12.06.2024

BIMI: zo weet je straks dat het echt de politie is die je mailt

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Pas op voor nieuwe ransomware die Windows BitLocker misbruikt

Er verschijnt dagelijks ransomware. ShrinkLocker is de nieuwe 'ster', het maakt misbruik van een belangrijk onderdeel van Windows: BitLocker.

Cybercrime29.05.2024

Pas op voor nieuwe ransomware die Windows BitLocker misbruikt

Verder lezen over Facebook

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Meta treedt harder op tegen Yahoo Boys en andere kwaadwillenden op Facebook en Instagram om meer slachtoffers te voorkomen.

Online25.07.2024

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Het internet lijkt wel gratis, maar dat is het eigenlijk nooit. Vaak moet je naar advertenties kijken, gegevens invoeren, klikken, liken, enzovoorts.

Social Media22.07.2024

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

De EU en de Digital Markets Act slaan weer toe: niet alleen Apple hangt een miljardenboete boven het hoofd: ook Meta.

Social Media01.07.2024

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

Krijgt Meta een miljardenboete?
Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Instagram en Facebook gaan je foto's gebruiken om kunstmatige intelligentie te trainen. Zie je dat niet zitten, dan is er een uitweg.

Social Media28.05.2024

Zo zorg je dat Instagram en Facebook je foto’s niet gebruiken om AI te trainen

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

De wereld van social media verandert steeds meer. Enerzijds omdat Meta nu eenmaal de meeste succesvolle social media-platforms in handen heeft, anderzijds omdat de EU ook zijn zegje doet. En dat zegje komt met veel regel...

Social Media22.02.2024

​Je kunt je Facebook-berichten straks doorposten op Threads

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

Facebook kampt met een technisch probleem waardoor het ineens een heel vervelend voortbrengt wanneer je door je tijdlijn scrollt. Het is ontzettend vreemd en je vraagt je in eerste instantie misschien wel af of het aan j...

Social Media14.02.2024

Raar geluid bij het scrollen op Facebook? Zo zet je het uit

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Meta gaat op zijn platforms Facebook, Instagram en Threads een label geven aan content die is gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie. Dit moet voor meer transparantie zorgen, en hopelijk minder social media-los...

Online07.02.2024

​Facebook, Instagram en Threads geven AI-afbeeldingen een label

Verder lezen over Hacken

Phishingslachtoffers Bunq krijgen nu wel hun geld terug

Het blijft een dilemma: als je slachtoffer wordt van phishing, dan heb je zelf je geld weggegeven: of is dat niet zo eenvoudig te stellen?

Cybercrime21.06.2024

Phishingslachtoffers Bunq krijgen nu wel hun geld terug

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

De kans is groot dat je op het punt staat om een reis te boeken. Een goed idee, maar pas wel op voor vakantiefraude. Dit is wat dat inhoudt.

Cybercrime05.06.2024

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
​Zo wapen je je tegen ransomware

Het wordt een steeds groter probleem: ransomware. Het ene na het andere bedrijf krijgt te maken met ‘gekidnapte’ bestanden, die daarnaast ook nog vaak alsnog worden gelekt. Het gebeurde laatst nog bij de gamestudio a...

Cybercrime19.01.2024

​Zo wapen je je tegen ransomware

Cybercrime & cybersecurity in 2024: toename van AI-gedreven hacks

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een steeds grotere stempel op het cybersecuritylandschap. Zo voorspelt het WatchGuard Threat Lab v...

Cybercrime04.12.2023

Cybercrime & cybersecurity in 2024: toename van AI-gedreven hacks

Cybercrime in 2024: AI en CaaS maken het leven van cybercriminelen makkelijker

Fortinet maakt de voorspellingen voor de cybergevaren van 2024 bekend. In het 2024 Threat Predictions Report (PDF) richt het onderzoeksteam FortiGuard Labs zijn blik op een nieuw tijdperk van geavanceerde cyberbedreiging...

Cybercrime13.11.2023

Cybercrime in 2024: AI en CaaS maken het leven van cybercriminelen makkelijker

Boeing getroffen door een ransomware hack

Van alle bedrijven die getroffen worden door een ransomware hack is een fabrikant van vliegtuigen misschien wel een van de meest angstaanjagende. Toch is dat precies waar de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing op dit mome...

Cybercrime02.11.2023

Boeing getroffen door een ransomware hack

De veiligheid van toestellen, op de grond en in de lucht, is niet in gevaar

Verder lezen over Instagram

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Meta treedt harder op tegen Yahoo Boys en andere kwaadwillenden op Facebook en Instagram om meer slachtoffers te voorkomen.

Online25.07.2024

Meta gaat de strijd aan met Yahoo Boys en sluit duizenden accounts

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Het internet lijkt wel gratis, maar dat is het eigenlijk nooit. Vaak moet je naar advertenties kijken, gegevens invoeren, klikken, liken, enzovoorts.

Social Media22.07.2024

Kun je Facebook wel gratis noemen? De EU vindt van niet

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

De Nijmeegse Vierdaagse zorgde voor grote feesten en grote tranen en dan was er nog iets anders nats. Welkom in de Deze Week Viral!

Social Media21.07.2024

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

Instagram krijgt nieuwe zwevende reacties met houdbaarheidsdatum

Gebruik jij de Notities op Instagram wel eens? Je kunt straks zo’n Note achterlaten als reactie op een post.

Social Media18.07.2024

Instagram krijgt nieuwe zwevende reacties met houdbaarheidsdatum

Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi

Gelukkig zijn er ook positievere zaken die deze week volledig viral gingen.

Social Media14.07.2024

Deze Week Viral: bitcoin omhoog door Trump, spaghetti-mation en Messi

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze week hebben we de meest vreemde zaken voorbij zien komen op social media. Zuckerberg die aan het surfen is (wel/niet op het internet...) en een deejay die haar feestgangers de stuipen op het lijf jaagt. Kijk mee:

Social Media07.07.2024

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Wat zorgt er toch voor dat Threads zo’n succesverhaal is geworden? Waarschijnlijk ligt dat aan deze vijf dingen.

Social Media05.07.2024

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers

Meta labelde allerlei posts die niet AI waren wel als kunstmatige intelligentie. Daar waren de daadwerkelijke fotografen niet over te spreken.

Social Media02.07.2024

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers

Verder lezen over Social Network

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

X heeft zonder iets te zeggen de waterpistool-emoji weggedaan en in plaats daarvan de gun weer teruggebracht.

Social Media24.07.2024

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

De Nijmeegse Vierdaagse zorgde voor grote feesten en grote tranen en dan was er nog iets anders nats. Welkom in de Deze Week Viral!

Social Media21.07.2024

Deze Week Viral: rockversies van popnummers, Vierdaagse malaise en meer

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Wat zorgt er toch voor dat Threads zo’n succesverhaal is geworden? Waarschijnlijk ligt dat aan deze vijf dingen.

Social Media05.07.2024

5 dingen die leuk zijn aan Threads

Snapchat introduceert nano-Snaps voor wie het kort wil houden

Snapchat is het social medium dat er verantwoordelijk voor is dat we elkaar foto’s sturen die na één keer kijken verdwijnen. Een geweldig concept dat inmiddels al door veel social media is gestolen. Nu komt het met iets nieuws: nano-Snaps. Net als de iPod Nano van vroeger zijn die lekker klein.

Social Media03.07.2024

Snapchat introduceert nano-Snaps voor wie het kort wil houden

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

Snapchat blokkeert vanaf nu automatisch vriendenverzoeken blokkeren als ze van kwaadwillenden afkomstig lijken te zijn. Dat is niet zomaar.

Social Media26.06.2024

Deze nieuwe Snapchat-functie willen we in alle socials

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Waarom je meer bekende koppen op TikTok voorbij ziet komen

TikTok krijgt meer bekende gezichten. Maar misschien niet hoe je denkt: het introduceert nu AI-avatars van creators die reclame maken.

Social Media18.06.2024

Waarom je meer bekende koppen op TikTok voorbij ziet komen

Habbo Hotel keert terug: is het voor kinderen of voor volwassenen?

Habbo Hotel, weet je het nog? Het was een virtuele gemeenschap waar jongeren een soort wereld bouwden. De wereld vol ‘hotels’ komt terug.

Social Media17.06.2024

Habbo Hotel keert terug: is het voor kinderen of voor volwassenen?

Verder lezen over Technology

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

Supergaaf hoe Iron Man met magneten werkt, maar dat is niet iets dat je thuis moet proberen. Dat deed een man uit Wuhan helaas wel.

Technology11.07.2024

Man dacht Iron Man te zijn maar zijn eigen EHBO faalt

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

We hebben het vaak over de oneindigheid van de ruimte, de temperatuur en natuurlijk het feit dat er geen geluid bestaat. Maar wat we ons misschien niet vaak genoeg hebben afgevraagd is: hoe ruikt de ruimte eigenlijk?

Technology09.07.2024

De ruimte ruikt naar… rotte eieren?

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

Het is voor de tweede keer sinds 2022 dat de FIA nieuwe regels bepaalt voor de auto's. Wat vooral opvalt is dat de auto’s kleiner worden.

Automotive07.06.2024

Formule 1-auto’s in 2026 worden kleiner en duurzamer

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De grootste slimme stad ter wereld ligt straks in... Griekenland. Bij Athene wordt gewerkt aan deze bijzondere plaats. Dit houdt het in.

Technology07.05.2024

De slimste stad van Europa ligt straks in Griekenland

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Er wordt al veel gepland voor op de maan. Er komen zelfs robothonden aan te pas. Die zijn bedoeld om de Sint Bernards van de maan te worden.

Technology10.04.2024

De maan krijgt zijn eigen Sint Bernards: robothonden

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

In de taxi, in de trein of in de kroeg: het zijn typisch plekken waar mensen hun smartphone vergeten. Iets te veel gedronken, een gladde zitting, donker, het zijn allemaal redenen waardoor je je smartphone nog sneller ui...

Technology09.04.2024

Gevonden voorwerpen: Androids gaan zoekgeraakte gadgets vinden

Verder lezen over Twitter

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

X heeft zonder iets te zeggen de waterpistool-emoji weggedaan en in plaats daarvan de gun weer teruggebracht.

Social Media24.07.2024

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze week hebben we de meest vreemde zaken voorbij zien komen op social media. Zuckerberg die aan het surfen is (wel/niet op het internet...) en een deejay die haar feestgangers de stuipen op het lijf jaagt. Kijk mee:

Social Media07.07.2024

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze Week Viral: van liiiinks naar reeechts, de hoofdband en meer

Deze week gingen er natuurlijk wat meer voetbalgrappen en -grollen viral door het EK, en dat vinden we helemaal niet erg. De leukste virals delen we traditiegetrouw met je in het weekend.

Social Media22.06.2024

Deze Week Viral: van liiiinks naar reeechts, de hoofdband en meer

Deze Week Viral: Trumps haaienspeech, kussentruc en ballencheck

Deze week hebben we veel viral zien gaan, maar we kunnen maar met één viral video beginnen en dat is de haaienspeech van Trump. Let's go!

Social Media16.06.2024

Deze Week Viral: Trumps haaienspeech, kussentruc en ballencheck

X toont je straks helemaal geen likes meer

Likes zijn niet meer te zien op X. Het is niet zo dat de likes helemaal verdwijnen, maar net als op Instagram zie je niet wie liket..

Social Media12.06.2024

X toont je straks helemaal geen likes meer

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Deze week viral heeft weer een aantal prachtige viralposts gevonden, waaronder de comeback van Let's Go!

Social Media09.06.2024

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Porno mag nu officieel op X/Twitter

We schreven eerder al dat Communities deze NSFW-content konden gaan plaatsen, maar nu is het dus eigenlijk overal toegestaan, behalve in je profielfoto en banner.

Social Media03.06.2024

Porno mag nu officieel op X/Twitter

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Er zijn meer afbeeldingen en video’s die viral gaan, waarvan de Paws Challenge deze week een van de grootste hits is.

Social Media01.06.2024

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel