Nieuws04.05.2024

Star Wars day: Apple, LEGO en Fortnite eren May the Fourth


May the Force be with you: het is de manier om positief van iemand afscheid te nemen in Star Wars, zeker als hij of zij op een missie in de diepe ruimte gaat. May the Force, klinkt als May the Fourth, 4 mei: dat is het vandaag. Op deze 4 mei staan dan ook veel merken stil bij de populaire franchise, die ooit door George Lucas werd begonnen maar nu gerund wordt door Disney.

Nanoleaf

Eén van de personages die Star Wars de laatste jaren weer een flinke boost heeft gegeven is Baby Yoda, beter bekend als Grogu. Nanoleaf heeft een toffe, redelijk subtiele set gemaakt van zijn bekende zeskantjes waarmee je op je muur toffe verlichting hebt in de vorm van het koppie van Baby Yoda: schattig, maar niet te schattig.

Fortnite

Fortnite doet vaker dingen met Star Wars en dat is vandaag niet anders. Zowel in LEGO Fortnite, Battle Royale als bijna alle varianten komt Fortnite met Star Wars gerelateerde goodies.

Star Wars’ eigen video

Star Wars heeft ook een eigen video gemaakt waar je toch wel enorm kippenvel van krijgt. De oude acteurs komen voorbij, jonge kinderen die nu nieuw fan zijn: het is moeilijk om het droog te houden bij deze bijzondere video die stilstaat bij de kracht van Star Wars en vooral van gezamenlijk van iets houden.

Apple

Apple wil dat Mandalorian zijn vrienden kan vinden in een grappige reclame over het specifieker kunnen vinden van items en iPhones met iPhone 15 Precision Finding. Erg leuk gedaan en een goed voorbeeld van hoe tech kan helpen om elkaar te vinden op bijvoorbeeld een druk festival.

Hasbro Pulse komt met nieuwe Star Wars actiefiguren

Ter ere van deze officieuze Star Wars Dag kondigde ook Hasbro Pulse de lancering aan van weer een aantal gloednieuwe Star Wars actiefiguren die fans van alle leeftijden zullen boeien. Met ondermeer:

  • Darth Maul kwam naar Naboo met de missie om Koningin Amidala te vernietigen. In plaats daarvan werd hij geconfronteerd met de formidabele Qui-Gon Jinn en zijn leerling, Obi-Wan Kenobi – en een noodlottige strijd begon. Deze set actiefiguren is geïnspireerd op de eerste film in de prequel trilogie.
  • De sluwe Darth Sidious leefde een dubbelleven als Palpatine, een Naboo senator en spookachtige dreiging die het politieke systeem van de Galactische Republiek manipuleerde totdat hij werd benoemd tot Supreme Chancellor. Geïnspireerd door de derde film in de prequel trilogie, wordt deze Darth Sidious geleverd met zijn kenmerkende Lightsaber en twee alternatieve bliksem FX handen voor dynamische poseerbaarheid!
  • De Star Wars Retro Collection is ideaal voor zowel nieuwe fans als oude verzamelaars en heeft details en een ontwerp dat teruggrijpt naar de originele figuren uit de jaren 1970 en 1980. Geïnspireerd door Star Wars: Attack of the Clones en Star Wars: Revenge of the Sith, is deze Retro Collection multipack op 3,75-inch schaal ideaal om mee te spelen of op te hangen.

Star Wars Day Deals bij LEGO

LEGO Insiders krijgen online altijd wat eerder toegang tot nieuwe sets. Maar tot morgenavond (5 mei) staan bij LEGO alles weer volledig in het teken van Star Wars. Veel nieuwe sets, met als hoogtepunt natuurlijk de nieuwe TIE Interceptor. Maar ook mooie kortingen op bestaande sets.

The Acolyte’s en Tales of the Empire

Disney kwam ook nog op de proppen met de zes episodes tellende miniserie Star Wars: Tales of the Empire, die je vanaf nu kunt streamen. Plus een gloednieuwe trailer van The Acolyte’s, dat op 4 juni lanceert. Dit speelt zich ver voor de prequels van Star Wars af en draait om een Jedi-master die moorden moet oplossen. Geñant detail: waarschijnlijk is het een van zijn voormalig studenten.

En voor wie ons inmiddels kent, hebben we natuurlijk ook de leukste tweets en inhakers over deze dag voor je in petto:

Goed om te weten: in menig bioscoop zijn de Star Wars-films dit weekend op het grote doek te zien. Fijne Star Wars-dag!

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Disney

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Mufasa: The Lion King komt eraan. de vertelling over de vader van Simba. Het is wederom computeranimatie in optima forma. Dit is de trailer.

Entertainment29.04.2024

Mufasa: The Lion King komt dit jaar nog uit: dit is de trailer

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

Disney maakt al vanaf het prille begin dat het startte met pretparken animatronics dankzij zijn imagineers: het zijn een soort robots die personages moeten voorstellen. De presidenten van de Verenigde Staten bijvoorbeeld...

Entertainment07.04.2024

Disney’s nieuwe animatronics zijn levensecht

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

We hebben al een teaser gekregen, maar nu is er ook een trailer. Een volle trailer waarin we nog meer kunnen genieten van Ncuti Gatwa als de doctor. Doctor Who is terug op 14 mei en is dan te zien op Disney+. Hoewel, de...

Entertainment25.03.2024

Doctor Who krijgt de Disney-behandeling: check de nieuwe trailer

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

We houden van streamingdiensten en vraag de gemiddelde Nederlander of die een abonnement heeft op zo’n dienst en de kans is groot dat het antwoord ‘ja’ is. Maar hoeveel hebben we per maand over voor dat kunnen beki...

Entertainment13.03.2024

​Dit geeft de gemiddelde Nederlander uit aan streaming

Verder lezen over LEGO

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

LEGO onthulde eerder deze week, in samenwerking met Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, een nieuwe LEGO Icons set: Lord of the Rings: Barad-Dûr.

Gadgets15.05.2024

LEGO komt met epische Lord of the Rings: Barad-Dûr set

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Als je je moeder een cadeau wil geven, dan is Moederdag natuurlijk een uitgelezen moment. Zeker met deze tips zal je haar een onvergetelijke dag bezorgen.

Events08.05.2024

Moederdag: 5 cadeautips voor de tofste moeders

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

Hommels zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook nog eens heel nuttig. En niet alleen voor natuurlijke processen, zo blijkt nu.

Nieuws07.05.2024

Hommels helpen je LEGO’en, maar doen dat niet gratis

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

LEGO heeft een bloemenwinkel geopend. Het is een tijdelijke winkel en je kunt je er onderdompelen in een kleurenpracht.

Gadgets01.05.2024

De eerste LEGO-bloemenwinkel in Nederland is open

In samenwerking met bol.com
Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO heeft er zelf nog geen boekje over opengedaan, maar het moge duidelijk zijn: er komt een set aan van de maanrover, en nog Technic ook.

Entertainment01.05.2024

Gelekt: de LEGO maanrover met een mooie open structuur

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!
​10 items voor een gezellig thuiskantoor

Als je denkt aan het creëren van een thuiskantoor, dan gaat er waarschijnlijk van alles door je heen. Waar begin je? Je kunt natuurlijk heel eenvoudig aan de slag aan: een bureau kopen, stoel, monitor en toetsenbord/mui...

Lifestyle21.03.2024

​10 items voor een gezellig thuiskantoor

De LEGO Dungeons & Dragons-set is door een Nederlander ontworpen

LEGO introduceert een Dungeons & Dragons-set die Red Dragon’s Tale heet en je ook echt een verhaal laat spelen. De set bevat een heleboel details uit de bekende tabletop-game die door veel mensen enthousiast wordt gesp...

Entertainment20.03.2024

De LEGO Dungeons & Dragons-set is door een Nederlander ontworpen

Verder lezen over Movie

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

A Quiet Place, we gaan er helemaal in mee, mede door het geweldige werk van Emily Blunt en John Krasinski. Maar hoe het precies zo heeft kunnen gebeuren is tot nu toe een mysterie geweest.  

Entertainment11.05.2024

Waarom de wereld stil werd in A Quiet Place: bekijk de Day One trailer

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Francis Coppola is terug. De maker van onder andere The Godfather stopt in deze nieuwe film Megalopolis de tijd.

Entertainment08.05.2024

Megalopolis stopt de tijd: check de trailer

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Regisseur James Gunn heeft zijn Superman onthuld. We wisten al dat het David Corenswet is, maar nu weten we ook hoe hij eruitziet als het alter ego van Clark Kent.

Entertainment06.05.2024

Zo ziet de nieuwe Superman eruit

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Slecht nieuws voor liefhebbers van een stevige vrijpartij in films: die scènes komen steeds minder vaak voor. Maar waarom is het? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.

Entertainment06.05.2024

Films bevatten tegenwoordig 40 procent minder seksscènes

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Jerry Seinfeld is terug. In een film waarin hij zowel regisseur als hoofdrol is, vertelt hij het verhaal van Pop-Tarts: Unfrosted.

Entertainment03.05.2024

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Verder lezen over Star wars

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

Gadgets15.04.2024

LEGO komt met een nieuwe TIE Interceptor

May the 4th be with you!
Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Even een paar dagen helemaal ondergedompeld worden in de wondere wereld van Disney. Het is voor velen een bijzondere beleving. Herinneringen ophalen aan vroeger (als kind?), of nieuwe herinneringen maken (met kinderen?)....

Entertainment06.04.2024

​Dit is wat Disney World zo bijzonder maakt!

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Disney heeft aangekondigd dat het met nieuwe Star Wars-shorts komt op Disney+. Deze korte video’s zijn bedoeld om op Star Wars-dag uit te komen. Dat mag geen verrassing zijn: May the Fourth (4 mei dus) is al heel veel...

Entertainment05.04.2024

Disney komt met Star Wars-shorts: releasedatum is geen verrassing

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-serie The Acolyte speelt zich 100 tot 500 jaar voor de Star Wars-films die we zo goed kennen af. Een tijd die Star Wars-fans niet heel bekend is, waardoor er weer een flink arsenaal aan nieuwe personages kan wo...

Entertainment19.03.2024

Star Wars: The Acolyte – Dit is de eerste trailer van de serie

Star Wars-attractie in Disneyland krijgt 250 verhalen

Star Tours krijgt binnenkort maar liefst 250 verschillende variaties in het verhaal. Zo blijft de attractie elke keer weer leuk om te doen. Star Tours is de simulator van Star Wars die je kunt vinden in Disney-parken, wa...

Entertainment06.03.2024

Star Wars-attractie in Disneyland krijgt 250 verhalen

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

Ze zijn te koop in van die kleine zakjes, maar ze zitten natuurlijk ook vaak bij LEGO-sets: minifigures. Er schijnen er in 51 jaar tijd maar liefst 16269 te zijn verschenen. Alleen van Star Wars zijn er al duizenden. Sow...

Gadgets29.02.2024

Klein maar fijn: dit zijn de duurste LEGO Minifigures ooit

5 redenen om Ahsoka op Disney+ te kijken

De serie die een van de grootste hits van Disney+ moet worden is officieel op de streamingdienst uit. Ahsoka, een spin-off van Star Wars, heeft nu welgeteld twee afleveringen op de streamingdienst staan en over een weekj...

Entertainment25.08.2023

5 redenen om Ahsoka op Disney+ te kijken