Rusland zoekt ruzie met Google, Facebook én Twitter

Rusland zoekt ruzie met Google, Facebook én Twitter

Vorig artikel Volgend artikel

De Russische autoriteiten hebben maar liefst vijf social media bedrijven aangeklaagd wegens het naar verluidt niet verwijderen van berichten waarin jongeren worden aangespoord om deel te nemen aan illegale protesten. Zo schrijft Reuters.

Twitter, Google en Facebook hebben elk drie zaken tegen hen, waarbij elke overtreding bestraft kan worden met een boete van maximaal 4 miljoen Russische roebel (ongeveer 54.000 dollar). Er zijn ook zaken aangespannen tegen TikTok en Telegram, aldus Reuters.

Rusland is net als China

Rusland is wat dat betreft hetzelfde als China. Alles wat ze niet zint willen ze verbieden. Voor willen ze invloed uitoefenen op wat mensen zeggen en doen.

Deze specifieke zaken werden aangespannen na protesten in het hele land over de vorige maand gevangen genomen Alexei Navalny.

Aleksej Anatoljevitsj Navalny

Aleksej Anatoljevitsj Navalny is een Russisch advocaat en een politiek en sociaal activist. Sinds 2009 kreeg hij bekendheid in de Russische Federatie, en meer bepaald in de Russische media, als een criticus van de corruptie in Rusland, en in het bijzonder van de Russische leider Vladimir Poetin.

Navalny en zijn aanhangers zeggen dat zijn straf van 30 maanden, wegens vermeende schendingen van de voorwaardelijke vrijlating in verband met een verduistering, werd verzonnen om politieke redenen, iets wat de autoriteiten uiteraard ontkennen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...