Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.
Het blijft toch elke keer weer magisch, die beelden van onze eigen aarde vanuit de ruimte. Weersatelliet GOES-16 werd eind vorig jaar in een baan rond de aarde gebracht en is inmiddels al druk bezig met het checken van weerpatronen, maar om dat te doen moet er beeld geschoten worden van 35.000 kilometer boven de grond met een speciale camera en dat beeld is fantastisch. De National Oceanic and Atmospheric Administration gebruikt dit nieuwe type satelliet om zo veel mogelijk over de weerpatronen op aarde te leren, dus niet alleen maar voor dit soort plaatjes:
De speciale camera die in de GOES-16 zit kan ook op andere frequenties fotograferen, waaronder infrarood, zodat zaken als bijvoorbeeld vochtigheid, vulkanische as en rook gespot kunnen worden. Dat kan allemaal alleen maar door de flink verhoogde resolutie van deze satelliet ten opzichte van de oudere GOESjes. Het ding kan in 15 minuten een hele scan van de planeet maken, dus als er iets gaande is zit de GOES-16 altijd op de spreekwoordelijke eerste rij. Prima. Nuttig. Maar doe maar vooral meer mooie plaatjes zoals deze.
[Afbeeldingen © NOAA]
Verder lezen over Space
Technology12.09.2024
Ruimtegeschiedenis geschreven: eerste commerciële ruimtewandeling
Technology02.09.2024
Boeing Starliner moet deze week naar huis, maar maakt raar geluid
Technology26.08.2024
SpaceX gaat een risicovolle missie aan: een ruimtewandeling
Technology24.08.2024
NASA is eruit: SpaceX brengt Boeing Starliner-astronauten naar huis
Technology21.08.2024
ESA zet een AI-satelliet in om aarde in de gaten te houden
Technology13.08.2024
NASA moet een van de moeilijkste beslissingen ooit nemen
Technology09.08.2024
Wetenschappers willen broeikaseffect maken op Mars
Is de planeet dan bewoonbaar?Technology06.08.2024