Nieuws30.09.2014

Philips toont nieuwe innovaties voor toekomst op Innovation Experience


Op het internationale evenement presenteert Philips vandaag oplossingen die mensen helpen om gezonder te leven, innovaties die zorg in hoge mate persoonlijk maken en doen toespitsen op de specifieke situatie van mensen en gelijkertijd die zorg breed toegankelijk maken voor iedereen die zorg nodig heeft. Ook laat Philips manieren zien waarop innovatieve verlichtingsoplossingen steden veiliger en duurzamer kunnen maken.

Dankzij de vooruitgang in beeldvormings- en bewakingstechnologie, in combinatie met de snelle ontwikkelingen op het terrein van digitale zorgdata en cloud-oplossingen, loopt Philips voorop in de transformatie van de gezondheidszorgsector en levert het sterk geïntegreerde, gepersonaliseerde zorg met betere uitkomsten tegen lagere kosten. Een overzicht:

Minicare Acute Care

Directe informatie wanneer deze ter plekke nodig is
Bij bedreigende aandoeningen als acuut myocardinfarct telt elke seconde. Philips ontwikkelt een Minicare cardiaal troponine I (cTnI) -bloedonderzoek dat uitslagen van laboratoriumkwaliteit levert voor de diagnosticering van patiënten en het nemen van behandelingsbeslissingen ter plekke.

Gerichte therapie van Philips bij prostaatkanker

Tijdens hun leven wordt 1 op de 6 mannen geconfronteerd met prostaatkanker. Philips zet zich dan ook in om in samenwerking met zijn klinische partners oplossingen te ontwikkelen die artsen helpen de zorg voor kankerpatiënten toe te spitsen op de situatie en diepgaande klinische informatie van de individuele patiënt. Tegelijkertijd wordt met deze nieuwe oplossingen gekeken hoe de ziekte ook kostenefficiënter kan worden behandeld. Philips liet een innovatieve aanpak op basis van zijn UroNav-oplossing zien. In UroNav worden MRI-beelden gecombineerd met echografiegegevens en een elektromagnetische navigatiesysteem. Met deze combinatie wordt gerichte prostaatbiopsie mogelijk, maar ook realtime beeldgeleiding en -feedback tijdens gerichte brachytherapie. Deze methode helpt artsen tijdens de ingreep bij het nemen van beslissingen geënt op de informatie van de specifieke patiënt.

VISIQ – Echografie op de plaats waar de zorg plaatsvindt
VISIQ is een echografiesysteem dat bestaat uit een transducer en een tablet; het levert de beeldkwaliteit van een normaal groter systeem. Het systeem is ultramobiel en gebruiksvriendelijk, en stelt artsen tijdens de diagnostiek in staat kwalitatief hoogwaardige verloskundige en gynaecologische scans en scans van de buik te maken, op welke plek dan ook, van een verloskamer in het ziekenhuis tot een afgelegen medische post in een provincie diep in Afrika.

Gezond leven mogelijk maken

Wereldwijd, en in het bijzonder in de groeiende middenklasse, worden mensen zich meer en meer bewust van hun persoonlijke gezondheid en welzijn. En weten ze beter hoe ze positieve keuzes kunnen maken voor een gezondere leefstijl. Philips ondersteunt en katalyseert deze ontwikkelingen door met zijn innovaties mensen de mogelijkheden te geven om gezonder te leven.

Op de Philips Innovation Experience 2014 laat Philips op verkennende wijze zien hoe technologie onze woningen gezonder kan maken en kan afstemmen op onze leefstijl, hoe cloud-gebaseerde oplossingen zorg kunnen bieden in het hele gezondheidsspectrum en de patiënt vanuit het ziekenhuis met thuis kunnen verbinden. Ook wordt getoond hoe individueel toegesneden, digitale oplossingen mensen kunnen helpen te leven met handicaps of chronische ziekten en hoe zij om kunnen gaan met hun aandoening vanuit de prettige omgeving van hun eigen huis.

Philips PulseRelief

Dit is een TENS-apparaat (transcutane elektrische zenuwstimulatie) in combinatie met een app die gebruikers helpt een persoonlijke behandeling voor het verlichten van pijn te kiezen en te reguleren. PulseRelief biedt een oplossing zonder medicijnen om mensen met chronische pijn te helpen hun pijn discreet te bestrijden. Met de app wordt het gebruik van het apparaat geoptimaliseerd en beschikken gebruikers over de mogelijkheid om hun pijn vóór en na de behandeling, en door de tijd heen te volgen met behulp van hun tablet of smartphone.

Philips BlueControl 

Psoriasis vulgaris is een chronische, ongeneeslijke huidaandoening die effect kan hebben op elk aspect van het leven van een patiënt. Philips heeft een draagbare, therapie zonder medicijnen ontwikkeld voor het behandelen van lichte tot matig-ernstige psoriasis vulgaris met behulp van blauw ledlicht. Het hulpmiddel vermindert de roodheid, schilfering, dikte en verspreiding van de psoriasisplaques over het lichaam. Het is een effectieve therapie voor thuisgebruik, die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in de dagelijkse routine van een patiënt.

Cloudgebaseerde oplossingen voor gezamenlijke zorg

Chronische aandoeningen als hartaandoeningen, diabetes en luchtwegaandoeningen winnen wereldwijd terrein en vereisen levenslange bewaking en ondersteuning vanaf het moment van diagnose. Patiënten met meerdere chronische aandoeningen kunnen zelfs nog meer ondersteuning nodig hebben. De eCareCompanion en eCareCoordinator zijn de eerste twee klinische toepassingen die zijn ontwikkeld voor gebruik op het cloud-gebaseerde Philips Digital Health Platform. Deze toepassingen helpen zorgverleners om patiënten met meerdere chronische aandoeningen in hun eigen omgeving te bewaken en bij hun eigen zorg te betrekken.

Verlichte steden

De wereld heeft meer licht nodig, licht dat efficiënter met energie omgaat en digitaal licht. Philips brengt als wereldleider in de verlichtingsbranche licht verder dan pure verlichting. Door ledverlichting aan te sluiten op sensoren, stuurelementen, netwerken, apparaten en apps, zorgt Philips ervoor dat zijn klanten unieke nieuwe verlichtingservaringen kunnen oproepen en waarbij zij ook zakelijk en financieel de beste resultaten behalen, terwijl ze tot 80% op energie besparen. Philips neemt verlichting mee naar een volledig digitale wereld, waarin het mensen, plaatsen en apparaten met elkaar verbindt – en tegelijkertijd veilige en duurzame woningen en openbare ruimten creëert.

Power-over-Ethernet (PoE) verbonden kantoorverlichtingssysteem 

Onlangs heeft Philips het eerste complete met Power-over-Ethernet (PoE) verbonden verlichtingssysteem ter wereld voor kantoren gelanceerd. Het biedt faciliteitenmanagers, kantoorpersoneel en gebouweigenaren smartphonebediening van hun kantoorverlichting, en gebouwbeheerders nieuwe inzichten in het gebruik van het gebouw.

Plaatsbepaling voor binnengebruik met led

Philips is bezig met een pilot van een connected verlichtingssysteem dat een nieuwe dimensie toevoegt aan geïndividualiseerd shoppen. Het systeem maakt gebruik van connected ledwinkelverlichting om plaatsgebonden informatie aan winkelend publiek kenbaar te maken via een smartphone-app die ze kunnen downloaden. De verlichting communiceert met de app om speciale aanbiedingen en informatie te sturen naar degene die winkelt, passend bij hun plaats in de winkel. 

Verder lezen over Philips

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Philips Hue-lampen kampen op dit moment alleen met een probleem, waardoor ze zichzelf nogal op de voorgrond zetten. Ze branden op 100 procent.

Gadgets10.07.2024

Probleem Philips Hue-lampen: branden ongewenst op volle kracht

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

In Barcelona kondigde Philips vorige maand weer veel nieuwe producten aan voor 2024. Waaronder ook het nieuwe vlaggenschip in het Ambilight TV-assortiment van 2024. De OLED+959 is de nieuwe definitie van een toonaangeven...

Entertainment22.02.2024

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

Met een helderheid van 3.000 nits, Ambilight Plus en meer!
​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips Hue timmert flink aan de smarthomeweg. Lange tijd waren het alleen lampen, maar dat wordt al steeds meer beveiliging, zoals camera’s. Het volgende waar het bedrijf zich op stort zijn deursloten. En daaraan voeg...

Gadgets09.01.2024

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

Het nieuws dat Philips meer dan 300 MRI-scanners die het bedrijf tussen 2005 en 2014 geleverd heeft nu moet terughalen vanwege mogelijk gevaar voor ontploffing is er een die de gezondheidsdivisie van het bedrijf er eigen...

Nieuws21.12.2023

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?

Philips-televisies zijn al jaren in trek en dat komt vooral door dat imposante Ambilight dat tegen je muur aan schijnt. Zelfs als je een muur hebt waarop een poster hangt, of een muur met reliëf hebt, dan springt dat li...

Gadgets12.12.2023

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?