Nieuws11.09.2015

Philips onbetwist leider op het gebied van healthcare in de wereld


Philips is al jaren een van de meest innovatieve bedrijven en absolute leider als het gaat om healthcare. Op de IFA in Berlijn is dat duidelijker dan ooit. Wie Philips volgt, ziet en ervaart de innovatieve drang maar misschien nog wel belangrijker de focus die alles te maken heeft met gezond leven. ‘Healthy living’ betekent voor Philips niet alleen een trendy manier van leven. Lifestyle is vaak een uiterlijke manier van leven maar healthy living betekent voor Philips ook een vorm van preventie en het gebruik van innovatieve producten als gaat om ieders algemene gezondheid. Dat kan gaan om het flossen van je tanden, schonere lucht in de huis tot aan middelen die helpen bij pijnbestrijding.

Philips HealthSuite Digital Platform

We leven in een tijd waarin mobiele devices niet langer zijn weg te denken in ons dagelijks leven. Genoeg reden voor Philips om hier in Berlijn een reeks van gezondheidsprogramma’s, onderdeel van het Philips HealthSuite Digital Platform, in de vorm van apps te introduceren die consumenten in staat stellen meer de regie te nemen over hun gezondheid. En waarom zou je dat dan niet onmiddellijk gaan doen als de apps je op eenvoudige en vooral inzichtelijk wijze hierbij kunnen helpen.

Deze gepersonaliseerde gezondheidsprogramma’s die allen op een veilige manier hun data wegschrijven in de cloud, omvatten meetinstrumenten voor ‘connected health’ en staan voor een nieuw tijdperk voor consumenten, patiënten en zorgverleners, nu de medische zorg zich steeds meer verplaatst van het ziekenhuis naar ons huis en dagelijkse leven.

Het Philips HealthSuite Digital Platform is in staat om de gegevens van diverse instrumenten uit verschillende bronnen over onder meer gezondheid te verzamelen en te analyseren en maakt daarbij maximaal gebruik van Philips’ al jaren bestaande expertise op het gebied van medische zorg en consumenten.

Philips is het enige gezondheidstechnologiebedrijf met een assortiment oplossingen voor zowel professionals als consumenten om gezondheid en een gezonde leefstijl te bevorderen, om diagnosticering en behandeling te bespoedigen en een beter herstel en betere thuiszorg mogelijk te maken.

De Philips gezondheidsprogramma’s stellen mensen in staat vitale functies te meten om te begrijpen wat de invloed is van hun leefstijl op hun lichaam. Als gebruiker stel je doelen, volg je je vooruitgang en helpt het om gemotiveerd te blijven. De programma’s zijn ontwikkeld samen met artsen en psychologen, die ook kunnen reageren op individuele verbeteringen en daarnaast kunnen ze je ook gepersonaliseerd advies geven.

Je kunt je gezondheid meten en volgen met handige apparaten, die je via Bluetooth en kunt verbinden met de HealthSuite Health-app.

Eén van de apparaten waarmee je je gezondheid kunt meten is de Philips health watch, een ‘connected’ horloge, met een optische hartslagsensor en versnellingsmeter. De health watch meet continu en automatisch een groot aantal verschillende biometrische eigenschappen (waaronder hartslagfrequentie, activiteit en slaappatronen).

Het unieke van de health watch is dat het is ontwikkeld als medisch hulpmiddel, en dus niet als lifestyle accessoire of activiteitsmeter. Het is juist bedoeld om chronische aandoeningen, die je bijvoorbeeld hebt opgelopen door een verkeerde levensstijl, te helpen voorkomen of verzachten. De health watch maakt ook weer draadloos contact met de Philips HealthSuite Health-app.

<strong>De Philips health watch<\/strong>
De Philips health watch

Nog een handig hulpmiddel om gezondheid thuis te kunnen meten en volgen is de Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm – een oplaadbaar hulpmiddel zonder slang waarmee systolische en diastolische bloeddruk en hartslagfrequentie kunnen worden gemeten. Voorzien van een groot, gemakkelijk afleesbaar scherm met achtergrondverlichting.

Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm
Philips-bloeddrukmeter voor de bovenarm

Deze bloeddrukmeter is er ook voor de pols – een kleiner en gemakkelijk draagbaar hulpmiddel waarmee je ook weer de systolische en diastolische bloeddruk en hartslagfrequentie kunnen worden gemeten. Deze meter kan worden opgeladen via USB.

De Philips-bloeddrukmeter voor de pols
De Philips-bloeddrukmeter voor de pols

Een hulpmiddel waar het hele gezin iets aan heeft is de weegschaal met lichaamsanalyse. Via een zogeheten bio-impedantieanalyse wordt een inschatting gemaakt van het vetmassa en wordt jouw BMI berekend. Je kunt tot wel acht gebruikersprofielen aanmaken en dus heeft het hele gezin er iets aan.

Philips-weegschaal met lichaamsanalyse
Philips-weegschaal met lichaamsanalyse

Niet alleen voor (pasgebore) kinderen, maar zeker ook voor volwassenen is de Philips-oorthermometer. Gebruiksvriendelijke en nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur.

De Philips-oorthermometer
De Philips-oorthermometer

Philips Smart Air Purifier, met nieuwe Aerasense-technologie, is een ontzettend handig apparaat dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die veel last hebben van allergieën. Je krijgt actuele informatie over pollen en allergenen zowel binnenshuis als buitenshuis.

Philips Smart Air Purifier
Philips Smart Air Purifier

Een ander product dat op de IFA-beurs van dit jaar getoond werd, en die ook gebruik maakt van het Philips HealthSuite Digital Platform, is het Philips Lumify mobiele echosysteem. Philips Lumify is het eerste op een app gebaseerde echosysteem, en is ontwikkeld voor afdelingen spoedeisende hulp en andere klinische settings. Het bestaat uit een compatibel smartapparaat en de Philips echotransducer, en maakt gebruik van het Philips HealthSuite Digital Platform om diagnostiek aan het bed te kunnen leveren.

Philips Lumify mobiele echosysteem
Philips Lumify mobiele echosysteem

Verder lezen over Philips

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

In Barcelona kondigde Philips vorige maand weer veel nieuwe producten aan voor 2024. Waaronder ook het nieuwe vlaggenschip in het Ambilight TV-assortiment van 2024. De OLED+959 is de nieuwe definitie van een toonaangeven...

Entertainment22.02.2024

De OLED+959 is het nieuwe vlaggenschip van Philips TV

Met een helderheid van 3.000 nits, Ambilight Plus en meer!
​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips Hue timmert flink aan de smarthomeweg. Lange tijd waren het alleen lampen, maar dat wordt al steeds meer beveiliging, zoals camera’s. Het volgende waar het bedrijf zich op stort zijn deursloten. En daaraan voeg...

Gadgets09.01.2024

​Philips komt met deurslot dat je toelaat op basis van je hand

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

Het nieuws dat Philips meer dan 300 MRI-scanners die het bedrijf tussen 2005 en 2014 geleverd heeft nu moet terughalen vanwege mogelijk gevaar voor ontploffing is er een die de gezondheidsdivisie van het bedrijf er eigen...

Nieuws21.12.2023

Philips haalt honderden MRI-scanners terug wegens ontploffingsgevaar

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?

Philips-televisies zijn al jaren in trek en dat komt vooral door dat imposante Ambilight dat tegen je muur aan schijnt. Zelfs als je een muur hebt waarop een poster hangt, of een muur met reliëf hebt, dan springt dat li...

Gadgets12.12.2023

​Philips The One review: Is deze 4K-Ambilight TV goed genoeg?

Een pop-up barber op tramstation Leidseplein

Philips OneBlade kondigde gisteren met trots een nieuwe samenwerking aan met twee invloedrijke figuren in de wereld van authenticiteit en stijl: Bram Krikke en de populaire TikTok barbier Reboir Kleijnendorst. Dat deden...

Gadgets25.10.2023

Een pop-up barber op tramstation Leidseplein

​Charmeoffensief van Matter: Nuki, Yale en Fritzbox! gaan ervoor

De eerste helft van 2023 was geen goede helft voor Matter. De smarthomestandaard zou eigenlijk allang in heel veel producten moeten zitten, maar dat viel toch enorm tegen. Belkin stopte zelfs volledig met de ondersteunin...

Gadgets08.09.2023

​Charmeoffensief van Matter: Nuki, Yale en Fritzbox! gaan ervoor

​Doe jij geen oog dicht? Philips komt met nieuwe slaapkoptelefoon

Oordopjes worden soms gedragen om juist wakker te blijven: lekker hard, wat heftige muziek erop en je zorgt dat je niet zomaar wegsoest. Philips ontwikkelt echter al een tijdje slaaphoofdtelefoons om te zorgen dat je jui...

Gadgets05.09.2023

​Doe jij geen oog dicht? Philips komt met nieuwe slaapkoptelefoon

Weg met gesnurk
​Philips Hue krijgt nu ook beveiligingscamera’s

Het is typisch iets wat je had kunnen zien aankomen, maar toch is het groot nieuws nu we weten dat dat het geval is: Philips Hue wordt voorzien van beveiligingscamera’s. Het merk, dat traditioneel alleen in slimme lamp...

Gadgets01.08.2023

​Philips Hue krijgt nu ook beveiligingscamera’s