Nieuws10.04.2021

Padel tennis is de nieuwste sporttrend, is het iets voor jou?


Zegt padel tennis je nog niks? Dan ga er snel meer over horen, want de sport is razend populair! Padel is een mix tussen tennis en squash. Nieuwe padelbanen openen nu door heel Nederland hun deuren. Als je al bekend bent met tennis of squash, dan kun je de padelbal vast ook raken. Je speelt het in enkel- of dubbelspel. De bal mag de omringende wanden, padel speel je in een ‘kooi’, raken als het eerst op de grond heeft gestuiterd. Verder lijken de regels en puntentelling veel op die van tennis.

Padel is spectaculair

Het padelspel is wel iets spectaculairder dan tennis en dat maakt het waarschijnlijk ook zo populair. Snelle rally’s maken de sport lekker afwisselend. In onder andere Mexico, Argentinië en Spanje is de sport al jaren in opkomst. Ook Lionel Messi heeft een eigen parelbaan in zijn tuin. En meer voetballers vinden padel een leuke sport. Zo kun je Robin van Persie zomaar op een baan tegenkomen.

Mexicaanse uitvinding, Nederlandse profs

Padel is een Mexicaanse uitvinding. De sport werd in 1962 bedacht, maar werd pas echt populair in Zuid-Europa en Latijns-Amerika vanaf de jaren ’00. In Nederland is de sport de laatste paar jaar echt doorgebroken en zeker het afgelopen jaar opent de ene na de andere padelbaan zijn deuren. De Nederlandse tennisbond KNLTB is verantwoordelijk voor de sport in ons land. Sinds 2019 wordt padel serieus door de bond opgepakt en zijn er volop kampioenschappen. We hebben al echte topspelers. Dat is leuk, want we gaan zeker meer over deze sport horen de komende jaren. In Spanje is het, na voetbal, inmiddels de tweede sport van het land. Wie weet wordt padel in ons land net zo groot.

Wat heb je nodig voor padel?

Zelf een potje spelen? Dit heb je nodig voor padel tennis:

  • Een racket: je kunt helaas niet je tennisracket, mocht je die hebben, gebruiken voor deze sport. Het padelracket heeft namelijk geen snaren. Het is helemaal gemaakt van kunststof en in het racketblad zitten een aantal gaten. Je maakt het met een koordje om je pols vast zodat het racket niet per ongeluk door de lucht vliegt als je speelt.
  • Een bal: de padelbal ziet eruit als een tennisbal, maar is harder. Het is belangrijk dat de bal goed stuitert.
  • Kleding: er is geen voorgeschreven kleding, maar over het algemeen wordt dezelfde kleding gedragen als bij tennis. Dat geldt ook voor de schoenen.
  • Een padelbaan: er zijn op het moment van schrijven 194 padelbanen in Nederland. De kans is groot dat er eentje bij jou in de buurt zit.
  • Een tegenspeler: padel kun je niet alleen spelen. Regel dus een tegenspeler. Of maak er een dubbelspel van en regel nog 3 spelers.

Op de meeste banen kun je rackets en ballen lenen. Die hoef je dus niet meteen aan te schaffen als je de sport eerst eens wil uitproberen. Als je enthousiast bent geworden kun je bij de meeste banen ook lessen volgen. Hier vind je een overzicht van alle padelbanen in Nederland.

Vergeet niet om nog even de regels te leren voordat je gaat spelen. Is padel iets voor jou?

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Sport

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

De Olympische Spelen moeten nog goed en wel beginnen, maar er is nu al een schandaal waardoor een Canadese coach alvast niet welkom is op het sportevenement.

Events24.07.2024

Olympische Spelen belanden nu al in een schandaal met drones

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

Deze zomer staat in het teken van verschillende sportevenementen zoals het EK, de Olympische Spelen en de Tour de France. Naast dat het ons als samenleving druk bezighoudt, houdt de Tour de France in het bijzonder ook het merkenrecht bezig. De organisatie heeft namelijk oppositie ingesteld tegen de merkregistratie ‘TOUR DE X’ op grond van haar eigen merk ‘TOUR DE FRANCE’. Hoe het EU Gerecht (hierna: het Gerecht) hierover oordeelde, lees je in deze blog.

Online22.07.2024

Wie sprint naar de finish? De strijd tussen ‘TOUR DE FRANCE’ en ‘TOUR DE X’

Deze 6 Nederlandse atleten wil je niet missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs

Het is aftellen naar de Olympische Spelen in Parijs. Dat betekent dat als je geen tickets hebt je de Olympische Spelen gaat volgen op televisie. Dit zijn enkele fantastische sporters om in de gaten te houden.

Nieuws18.07.2024

Deze 6 Nederlandse atleten wil je niet missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

Er doen meer dan 45.000 mensen mee met de Vierdaagse qua wandelen, maar door de Vierdaagse-feesten is het nog veel drukker in de stad Nijmegen.

Technology15.07.2024

De Nijmeegse Vierdaagse start met een digitale vluchtstrook

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Over zo'n drie weken gaan de Olympische Spelen in Parijs van start, en het is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Dat is de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn.

Entertainment03.07.2024

HBO Max pakt uit met de Olympische Spelen in Parijs 2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die zaterdag 29 juni in Florence van start gaat.

Technology27.06.2024

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

Alle klanten van Ziggo kunnen het EK voetbal vanaf de eerste wedstrijd op 14 juni in Ultra-HD (UHD) zien. Gedurende het toernooi geeft de provider namelijk NPO 1 UHD door op kanaal 999. UHD geeft een intensere kijkervaring dan HD. Bij dezelfde resolutie (minimaal 1080p) geeft het beeld een rijker contrast en groter kleurenpalet.

Entertainment06.06.2024

Het EK Voetbal zie je in UHD-beeldkwaliteit bij Ziggo

de aftrap van een lange sportzomer

Verder lezen over Trends

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
​Waarom Barbie-nummer I’m Just Ken zo’n internethype is

“Het lijkt niet uit te maken wat ik doe. Ik ben altijd nummer twee. Niemand weet hoe hard ik het geprobeerd heb. Ik heb gevoelens die ik niet kan uitleggen. Ik word er gek van.” Je zou het niet zeggen, maar dit zijn...

Entertainment27.02.2024

​Waarom Barbie-nummer I’m Just Ken zo’n internethype is

​Dit googelden we het meest in 2023: Oppenheimer en Rob de Nijs

Google heeft bekendgemaakt welke woorden we nou het meest googelden en dat biedt een verrassende uitkomst op sommige vlakken. In Nederland hielden we ons vooral bezig met het overlijden van Matthew Perry, maar ook zanger...

Search11.12.2023

​Dit googelden we het meest in 2023: Oppenheimer en Rob de Nijs

Google Trends: PVV grootste partij in acht provincies

Een dag voor de verkiezingen stijgen GroenLinks-PvdA en met name de PVV plots hard in de peilingen. Volgens Google Trends, een belangrijke indicator voor welke onderwerpen in de samenleving leven, is de PVV in acht van d...

Search21.11.2023

Google Trends: PVV grootste partij in acht provincies

​Dit zijn de trends voor herenpakken in 2023

Ben je op zoek naar een mooi pak waarmee je nog jaren kunt doen? Je hoeft je natuurlijk niet te laten verleiden door de trends van dit moment, maar aan de andere kant, waarom niet? Het voordeel is dat trends in pakken va...

Lifestyle16.02.2023

​Dit zijn de trends voor herenpakken in 2023

Dé onlinemarketingtrends van 2023

De wereld van online marketing staat nooit stil. Ieder bedrijf wil natuurlijk hun graantje mee prikken, maar hoe blijf je actueel? Deze vraag wordt in deze blog behandeld door de laatste onlinemarketingtrends van 2023 on...

DC Business10.01.2023

Dé onlinemarketingtrends van 2023

Year in Search 2022: Oorlog in Oekraïne wint nipt van Voice-schandaal

Het jaar is weer bijna voorbij. Tijd voor lijstjes en andere bespiegelingen. Op dit moment loopt de verkiezing voor woord van het jaar en vandaag heeft Google haar jaarlijkse overzicht van populaire – trending – zoek...

Search07.12.2022

Year in Search 2022: Oorlog in Oekraïne wint nipt van Voice-schandaal

​De leukste kantoortrends van 2022

Om optimaal te kunnen werken is het van groot belang dat u over een goed kantoor beschikt. Nu is het wellicht mogelijk dat u een kantoor wilt huren maar dat u niet precies weet waar u moet beginnen. Aangezien wij ervoor...

DC Business04.04.2022

​De leukste kantoortrends van 2022