Nieuws22.01.2015

Microsoft onthult Windows 10 en wordt gratis update


's Werelds eerste holografische platform

Microsoft heeft gisterenavond Window 10 onthuld. Windows 10 moet vooral jouw ervaring persoonlijker gaan maken op al die verschillende devices en matched met alle formaten schermen. Windows 10 wordt het komende jaar sowieso een gratis update voor iedereen die nu Windows 7, 8, 8.1 en/of Windows Phone 8.1 heeft.

De update is vooral gratis, omdat Microsoft er alle belang bij heeft om de 1,5 miljard bezitters van een Windows-computer zo snel mogelijk op Windows 10 te krijgen. Dit zou dan ook de impuls moeten zijn om de verkoop van smartphones en tablets verder aan te jagen.

Hieronder een overzicht van een aantal nieuwe features in Windows 10:

Cortana komt naar pc en tablet. De persoonlijke digitale assistent Cortana zal beschikbaar zijn op Windows 10, zowel op pc als tablet, om mensen te helpen dingen gemakkelijk gedaan te krijgen. Waarschijnlijk komt hij niet beschikbaar in Nederland en België omdat er (nog) geen Nederlandstalige ondersteuning is.

Een nieuwe webervaring voor Windows 10. Project Spartan, de nieuwe generatie browser, biedt de mogelijkheid om webpagina’s met keyboard of pen van aantekeningen te voorzien, en deze te delen met vrienden. Ook heeft de browser een afleidingsvrije modus en integratie met Cortana om het internet voor je aan het werk te zetten. Met de komst van Spartan zo het maar kunnen dat na twintig jaar dit ook het einde betekent van Internet Explorer.

Xbox op Windows 10. Stream games direct van je Xbox One naar Windows 10. Speel tegen vrienden op verschillende devices en ervaar schitterende graphics die gebouwd zijn met Direct X12.

Office voor Windows 10. Universele apps van Office zorgen op Windows 10 voor een consistente touch-first ervaring. Of je nu een smartphone, tablet of pc gebruikt. In de komende maanden laten we je hier meer over weten.

’s Werelds eerste holografische platform: Windows 10 stelt iedereen in staat om holografische ervaring te projecteren in de echte wereld. De nieuwe Microsoft HoloLens is de eerste holografische device waarvoor je geen draden, telefoons of connectie met een pc nodig hebt.

Nieuwe Microsoft Surface Hub optimaliseert ervaring Windows 10 voor groepen:Surface Hub maakt gebruik van Windows 10, Skype for Business en Office 365 om iedereen, of je nou thuis of op kantoor werkt, het gevoel te geven dat ze in dezelfde ruimte zitten.

Later deze week, wordt ook de Windows 10 Technical Preview vrijgegeven. In februari is naar verwachting de eerste versie voor mobiele telefoons beschikbaar.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Windows

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Tijdmachine: Windows XP kennen we vooral van de achtergrond

Voor sommige mensen gaat het even schrikken zijn, maar we gaan Windows XP toch echt in de tijdmachine steken. Miljoenen mensen schijnen het oude besturingssysteem van Microsoft nog te gebruiken, terwijl het al 23 jaar (!...

Technology26.02.2024

Tijdmachine: Windows XP kennen we vooral van de achtergrond

Tijdmachine – MS Dos: nooit meer terug, maar we kunnen niet zonder

Het heeft Bill Gates een van de rijkste mannen ter wereld gemaakt, en het heeft ons ook een enorme rijkdom gegeven. MS-DOS was een van de eerste besturingssystemen voor PC’s ooit. Het was niet veel als je het zag, maar...

Technology08.01.2024

Tijdmachine – MS Dos: nooit meer terug, maar we kunnen niet zonder

Je kunt straks beveiligingsupdates kopen voor Windows 10

Het duurt nog bijna twee jaar, maar medio oktober 2025 stopt Microsoft met de support voor Windows 10. Echter, omdat de kans groot is dat tegen die tijd nog lang niet iedereen overgestapt zal zijn naar een nieuwere versi...

Technology06.12.2023

Je kunt straks beveiligingsupdates kopen voor Windows 10

Dit keer kunnen ook gewone consumenten het ESU-programma aanschaffen
Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend

Het is soms om gek van te worden: als je op een Windows-computer werkt, dan word je zo’n beetje gedwongen om de Edge-browser te gebruiken. Daar komt ook nog eens de Bing-zoekmachine bij, want zelfs als je voet bij stuk...

Search17.11.2023

Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend

​Dit is wat je allemaal kunt met Microsoft Copilot

Copilot van Microsoft wordt steeds vaker besproken en dat komt vooral omdat het heel veel kan. En die kunstjes doet het ook nog op software die we al decennialang gebruiken. Massaal ook, waardoor het meteen door veel men...

Online07.11.2023

​Dit is wat je allemaal kunt met Microsoft Copilot

Windows 12 wordt waarschijnlijk niet gratis

Microsoft was met Windows 11 nog een in een vrijgevige bui, maar dat geldt niet voor Windows 12. Volgens een lek zou het gigantische IT-bedrijf ervoor kiezen om een financiële tegenprestatie te vragen voor het gebruik v...

Technology06.10.2023

Windows 12 wordt waarschijnlijk niet gratis