Nieuws27.07.2018

Je kan ook heerlijk in de zomer gaan gourmetten


Hartje zomer, dus je bent meer bezig met barbecueën dan met gourmetten. Maar toch kan je ook prima op bijvoorbeeld een regenachtige zondag (als het ooit nog een keer echt gaat regenen dan) ook in de zomer lekker gourmetten. Gezellig met het gezin, je familie of vrienden een lange middag of avond vol gezelligheid en met vooral ook veel en lekker eten.

En ben je een echte fan van barbecueën, dan is het traditionele gourmetten ook wel iets voor jou, dat gebeurt namelijk nog gewoon op vuur met kleine spiritusbranders onder de pannetjes. Tegenwoordig worden er alleen vooral elektrische gourmetstellen verkocht en gebruikt, die meestal uit 4 tot 6 pannetjes bestaan en die van onderaf elektrisch worden verwarmd.

Traditie in Nederland

Het is al enige tijd echt een kersttraditie in Nederland. Maar het kan natuurlijk ook prima op een regenachtige dag in de zomer. Of als je geen fan bent van barbecueën, gewoon hartje zomer en lekker in de tuin, heb je ook die geur in huis niet die meestal nog wel even blijft hangen. Een gourmetstel heb je al in huis of anders is dat zo geregeld, en met deze tips maak je er dan een heerlijk dagje gourmetten van.

Tips voor tijdens het gourmetten

Het belangrijkste zit hem natuurlijk in de gourmet recepten die je gebruikt. Vlees en vis vormen natuurlijk de basis. Omdat de bereiding vaak minimaal is zal je wel voor kwaliteit moeten kiezen. Die kant- en klare gourmetschotels kennen we allemaal wel, maar het is toch veel fijner om zelf iets samen te stellen en het zo af te stellen op de smaak van jou en je mede-eters.

Heb je wat tijd om alles goed voor te bereiden, kruid het vlees (met name kip en biefstuk) dan eens door het lekker te marineren. Ook de andere vleessoorten zoals varkenshaas, cordon bleu en slavinken doen het natuurlijk altijd goed. Maar als je het soms ietsje aanpast kan je toch zorgen voor wat leuke smaak variaties. Met hamburgers bijvoorbeeld, gebruik eens een keer wat extra kruiden, sambal of brie, ananas & bacon. En denk ook eens aan wat ander vlees. Hertenbiefstuk, eendenborstfilet, ossenhaas en lam.

Nog niet genoeg variatie, dan kan je natuurlijk uitpakken met een aantal verschillende gourmet sausjes. Behalve dat je deze natuurlijk op de bord gebruikt, kan je er ook het vlees mee insmeren. Knoflooksaus en honing-mosterdsaus zijn dan twee goede voorbeelden. De smaak van de saus trekt dan heerlijk in het vlees.

Natuurlijk zijn er online nog veel meer tips beschikbaar om het dagje gourmetten nog leuker (en lekkerder) te maken. Kijk dan ook eens bij brendakookt, lekkertafelen of check hier het lekkerste gourmet-vlees.

[Afbeelding © sara_winter – Adobe Stock]

Verder lezen over Food

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf t...

Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

Iets meer dan twee jaar geleden besloot Volkswagen dat het tijd was om de bedrijfskantine van het bedrijf te ontdoen van vlees. Een van de populairste lunchsnacks wat nota bene de Volkswagen Curryworst. Inderdaad, een wu...

Nieuws31.08.2023

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

Sta je graag in de keuken en kun je ook nog eens goed koken? Dan droom je er misschien van om een eigen restaurant te beginnen. Een spannende onderneming, zeker als je nog niet eerder voor jezelf gewerkt hebt. Voordat je...

DC Business03.07.2023

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

Barbecueën kan heel goed vegetarisch, maar traditioneel gezien wordt deze vorm van koken gezien als het summum voor vleeseters. Kijk bijvoorbeeld maar naar een Netflix-serie als Barbecue Showdown. Maar wat die koks als...

Lifestyle28.06.2023

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots

Als liefhebber van whisky, en dan bedoel ik wel het échte goede ‘spul’, is Schotland natuurlijk dé place to be. Welnu, onlangs was ik op bezoek bij The GlenDronach. Een kleine distilleerderij in de East-Highlands,...

Nieuws20.06.2023

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots