Nieuws26.08.2016

IFA 2016: startup’s, robots en virtual reality op IFA Techwatch


IFA Berlijn is volgens de organisatie inmiddels ’s werelds grootste vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Niet iedereen is het daarmee eens want in Las Vegas hebben we ook nog de CES. Beide events nemen ons al jaren mee in de wereld van innovaties op gebied van elektronica voor consumenten. Wat beide beurzen toegankelijk maakt is dat we een inkijk krijgen in hoe technologie en high-end innovatie een plaats krijgt in ons dagelijks leven. Met een uitgebreid programma waaronder een nieuwe beursvloer in het hartje van Berlijn met de naam IFA Global Markets, een smart home trend area, IFA Summit en IFA Techwatch belooft de IFA 2016 weer een boeiend spektakel te worden.

IFA Global Markets

IFA 2016 is volledig volgeboekt, iedere vierkante meter op het immense beursterrein is gevuld. Ook nu vind je er alles op het gebied van TV, audio en smart home, smartphones, wearables, 3D printing, automotive, robotica, innovaties, diensten en toepassingen. Het is ook het toneel voor de handel. Hier liggen de gadgets en de gear die straks op het verkoophoogtepunt rond kerstmis grif aftrek moeten vinden naar de consument. Het is het tweegezicht van de IFA: een consumentenbeurs én het event gericht op de professionele bezoeker. Voor de laatste categorie opent de IFA een nieuwe beursvloer in het centrum van Berlijn, STATION Berlijn 2016 met de naam IFA Global Markets. STATION Berlijn 2016 is een centraal trading platform voor kopers en dealers, leveranciers, fabrikanten, OEM’s en ODM’s om deze te verbinden met potentiële klanten en partners in de CE en en snel groeiende home appliances industrie. Geen enkele andere beurs brengt wereldwijd zo veel distributeurs, inkopers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de media samen uit de hele wereld op dit tijdstip van het jaar.

Smart Home: nieuwe tentoonstelling en trend area

Meer dan 40 exposanten uit 15 landen zullen hun nieuwste producten, diensten en oplossingen te presenteren voor de slimme woning in de nieuwe 3.000m² expositieruimte van Hall 6.2. Daarnaast zal ‘smart home’ vertegenwoordigd en zichtbaar op de stands van zo’n 150 partners, waaronder alle belangrijke wereldwijde merken en de belangrijkste exposanten.

IFA Summit: presentatie welke volledig om de toekomst draaien

Met de slogan ‘Exploring the Digital Societ’ presenteren deskundigen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, robots, virtual reality, en autonome voertuigen op de IFA (Summit 5-6 september). Binnenkijken in de virtuele en echte wereld van vandaag en morgen.

IFA TecWatch

Meer dan 70 start-ups en 100 bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten zullen de toekomstige richting van de technologie laten zien tijdens IFA 2016. In de 3.000m² Exhibition Hall 11.1 vindt je IFA TecWatch en de ‘Idea Exchange’ waar innovaties worden gepresenteerd en de nieuwste product oplossingen op vrijwel alle gebieden van home-electronics.

IFA algemeen

IFA is ’s werelds grootste vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten en vindt plaats van 2 tot 7 september 2016 op het Berlijnse beursterrein. Daarnaast zal IFA Global Markets voor de eerste keer haar deuren openen op het station van Berlijn, van 4 tot 7 september 2016. De beurs is voor iedereen toegankelijk.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.