Nieuws20.12.2018

​Hoe kun je continuïteit van je online applicaties garanderen bij een faillissement?


Een faillissement is slecht nieuws in een tijd waarin steeds meer organisaties voor de dagelijkse bedrijfsvoering direct afhankelijk zijn van hun IT-resources. Vaak heb je te maken met strikte regels omtrent informatiebeveiliging. Dit kan door een faillissement van je software ontwikkelaar / online dienstverlener of hosting provider op losse schroeven komen te staan.

In deze blog bespreken we wat eventuele risico’s zijn bij een faillissement van je software ontwikkelaar of hosting provider en wat je tegenwoordig kunt doen om de continuïteit van je online applicaties te garanderen. Het gaat hierbij om vragen zoals: Hoe weet je zeker dat de online IT-omgevingen en applicaties blijven functioneren? En hoe voorkom je dat hardware, data en persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen?

Is mijn data veilig bij faillissement?

Tegenwoordig stellen opdrachtgevers steeds meer vragen en soms ook eisen als het gaat om de informatiebeveiliging van hun online applicaties. Met de AVG-wetgeving die in mei 2018 is ingetreden is dit alleen maar toegenomen en een terechte en relevante vraag.

Een van de grote zorgen van veel bedrijven met eigen online applicaties gaat over de beveiliging van klantendata. Bij een faillissement van jouw software ontwikkelaar of hosting provider is de kans theoretisch aanwezig dat data in handen kan vallen van curatoren of schuldeisers.

Je dient met de intreding van de AVG-wet ook dit soort risico’s af te bakenen; anders kun je tegen hoge boetes aanlopen en nog erger: als een onbetrouwbare partij worden gezien.

Blijft mijn applicatie functioneren bij faillissement?

Een ander logisch risico bij faillissement is de zorg of je applicatie wel blijft functioneren wanneer je software ontwikkelaar of hosting provider er niet meer is. Dit kan grote consequenties voor je eigen bedrijfsvoering hebben wanneer je hier afhankelijk van bent. Daarnaast heb je schade wegens het niet functioneren van je applicaties wat zich kan uiten in misgelopen inkomsten en ontevreden klanten.

Selecteer software ontwikkelaars die samenwerken met een hosting provider inclusief continuïteitsregeling

Wat kun je doen om de hierboven genoemde risico’s voor te zijn? De eerste stap is van tevoren in kaart brengen wat de mogelijke consequenties voor jouw bedrijf en andere betrokkenen zijn wanneer óf je software ontwikkelaar óf je hosting provider failliet gaat.

De tweede stap is het selecteren van de juiste software ontwikkelaar die zich kan meten met jouw vereisten die je risico’s afdekken.

Vooralsnog is er op dit moment van schrijven slechts één hosting partij die garanties biedt bij een faillissement van de software ontwikkelaar of zij zelf. ACC ICT heeft hiervoor hun eigen continuïteitsregelingen opgezet. In 2016 lanceerde ACC ICT de Continuïteitsregeling, Business Continuity Edition. Deze regeling garandeert continuïteit bij een faillissement van ACC ICT zelf. De nieuwe Continuïteitsregeling, Developers Edition garandeert continuïteit bij faillissement van ACC ICT alsook faillissement van klanten, meestal softwareontwikkelaars, van ACC ICT.

Wat houdt de continuïteitsregeling precies in?

De continuïteitsregeling (Developers Edition) wordt gezien als de ‘next big step’ in het moderne hosting landschap. Dit komt omdat de regeling een stuk verder gaat dan wat gebruikelijk is binnen de markt. Het biedt zowel bij een faillissement van het softwarebedrijf als bij een faillissement van de hosting provider (in dit geval ACC ICT) een pakket van garanties aan.

De continuïteitsregeling zorgt ervoor dat data niet verloren gaat en persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. De hardware valt niet in handen van curatoren of schuldeisers waardoor klantdata overgedragen kan worden aan de rechtmatige eigenaren. De regeling draagt er tevens zorg voor dat zowel de data als de online applicaties worden overgedragen aan de rechtsopvolgers van het failliete softwarebedrijf. De IT-specialisten van ACC ICT begeleiden hierbij de overdracht.

Welke garanties biedt de continuïteitsregeling?

Hieronder de verschillende garanties die binnen het pakket van de continuïteitsregeling vallen:

  • Online-apps en applicaties blijven ook na het faillissement nog minstens drie maanden probleemloos functioneren.
  • Alle functionaliteiten, waaronder uitwijkmogelijkheden en beschikbaarheidsgaranties, blijven voorhanden.
  • De IT-specialisten van de hosting provider (ACC ICT) blijven hun dagelijkse beheer werkzaamheden uitvoeren. Zo worden eventuele technische problemen nog steeds snel en vakkundig verholpen.
  • De beveiliging blijft op orde. Data gaat niet verloren, gegevens komen niet op straat te liggen en hardware blijft uit de handen van schuldeisers of curatoren.
  • Klantinformatie wordt exclusief overgedragen aan de rechtmatige eigenaren. Zo voorkom je dataverlies en datalekken.
  • De door jou gebruikte SaaS-oplossingen worden doorgegeven aan de officiële rechtsopvolger van de organisatie.
  • De ondersteuning blijft van een hoog niveau. Zo helpen de IT-specialisten van ACC ICT bij het migreren naar een nieuw hosting platform. Daarnaast worden de applicaties van jouw bedrijf nog minimaal drie maanden rechtstreeks ondersteund.

Meer weten?

Lees meer informatie over de continuïteitsregeling en de garanties die worden gesteld bij faillissement.

Verder lezen over Bedrijven

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we liever in bed zouden blijven liggen dan naar het werk te gaan. Het kan ook anders, af en toe pauze nemen op een plek waar je je comfortabel voelt en waar je geïnspireerd kunt werken is veel fijner. Hieronder lees je 5 tips om te werken in een chille omgeving, waardoor je kunt relaxen én productief kunt werken.

DC Business21.06.2024

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Verder lezen over hosting

​Hoe vind je een geschikte hosting provider?

Wil je een blog beginnen of heb je je eigen gym en heeft die nog een website nodig? Daarvoor heb je een hosting provider nodig. Die helpt je jouw stukje op het internet te claimen. De provider helpt met opslagruimte, zod...

DC Business07.12.2023

​Hoe vind je een geschikte hosting provider?

​Misgelopen samenwerking: hoster verpatst domeinnaam en gijzelt website/e-mail

Het gebeurt wel eens dat hosters domeinnamen ‘vasthouden’ of een website ‘gijzelen’ bij ruzie met de klant, meestal over de betaling. Eerder dit jaar was hierover een (hoger beroep) kort geding tussen hoster 4 Bi...

Online29.10.2021

​Misgelopen samenwerking: hoster verpatst domeinnaam en gijzelt website/e-mail

Wat is hosting en waarvoor heb je een webhost nodig?

De wondere wereld van het internet bestaat uit miljarden websites en webshops. Al deze sites hebben een eigen plekje nodig waar ze gevonden kunnen worden. Een plekje dat je bereikt door een webadres in te vullen. Die rui...

Online14.09.2021

Wat is hosting en waarvoor heb je een webhost nodig?

Versio neemt de Nederlandse webhostingprovider QDC over

Een overname in de wereld van webhosting. Versio B.V heeft de Nederlandse webhostingprovider QDC B.V. gekocht. Het is de eerste keer van Versio een ander bedrijf overneemt sinds het zelf onderdeel werd van Total Webhosti...

DC Business13.08.2020

Versio neemt de Nederlandse webhostingprovider QDC over

Tencent & Baidu winnen terrein op Alibaba in de sterk groeiende Chinese cloudmarkt

Chinese techgiganten Tencent Holdings en Baidu winnen marktaandeel in de snelgroeiende markt voor cloudinfrastructuur in China, hoewel de Alibaba Group de sector nog steeds domineert. Cloudmarkt Het marktaandeel van Ten...

Tech in Asia28.03.2020

Tencent & Baidu winnen terrein op Alibaba in de sterk groeiende Chinese cloudmarkt

De Nederlandse .nl extensie neemt af in populariteit

De groei van het aantal domeinnamen met de Nederlandse .nl extensie neemt af. En domeinnamen met nieuwe extensies, zoals .shop, .online en .fun, zijn juist in opkomst. Dit en meer blijkt uit een nieuw domeinnaamonderzoek...

Online28.01.2020

De Nederlandse .nl extensie neemt af in populariteit

Populariteit .shop, .online en .fun groeit
POLL: Wat weet jij van Managed Webhosting?

Managed Hosting. Je krijgt een eigen server maar geeft het beheer en onderhoud hiervan uit handen. Het is een manier van hosting die steeds vaker voorkomt. Wat houdt dit in en waarom is het van belang? En maak jij er geb...

Online19.10.2018

POLL: Wat weet jij van Managed Webhosting?

​De invloed van webhosting op je SEO ranking

Als je een website hebt wil je niets liever dan ervoor zorgen dat deze zo hoog mogelijk in Google komt te staan. Het verbeteren van je positie in Google doe je met zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Op...

Search31.07.2018

​De invloed van webhosting op je SEO ranking

Verder lezen over Nederland

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

Het EK 2024 is nog in volle gang. Toch maakt de NOS nu al bekend dat het ook de rechten voor UEFA Euro 2028 heeft verworven. Ze hebben hierover een akkoord bereikt met de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Media02.07.2024

Ook het EK 2028 zie je bij de NOS

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

Spelers die bij Nederlandse online casino's gaan spelen kunnen gebruik maken van diverse soorten bonussen. Niet alleen krijgen nieuwe spelers vaak de mogelijkheid om hiervan te profiteren, ook voor bestaande gokkers die al langer een account hebben zijn er allerlei promoties.

Lifestyle21.05.2024

Nederlandse online casinobonussen uitgelegd

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Getir, gezien als een van de pioniers op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft vandaag (29 april 2024) aangekondigd dat zij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Nieuws29.04.2024

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Ook weg uit de UK, US en Duitsland
Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers