Het regent vliegtuigonderdelen: Boeings voorlopig aan de grond

Het regent vliegtuigonderdelen: Boeings voorlopig aan de grond

Vorig artikel Volgend artikel

Er zijn problemen met diverse Boeing-vliegtuigen over de hele wereld. In Amerika maar ook in ons eigen land kwamen er dit weekend vliegtuigonderdelen uit de lucht vallen.

Om die reden staan nu tientallen Boeing 777-vliegtuigen aan de grond in onder andere Amerika en Japan. De vliegtuigen moeten volgens de autoriteiten per direct worden gecontroleerd en gekeurd.

Boeing zegt: 'Stop met vliegen'

Een Boeing 777 kreeg dit weekend boven de stad Denver een dramatische motorstoring waardoor er brokstukken op de grond vielen in een woonwijk vlakbij de hoofdstad van de staat Colorado.

In diverse Amerikaanse media staat ook dat Boeing alle luchtvaartmaatschappijen heeft verteld om te stoppen met vliegen met vliegtuigen die zijn uitgerust met die bewuste motor.


Ook in Nederland problemen met Boeing

Afgelopen zaterdag kwam er ook in Zuid-Limburg een stuk van een vliegtuig uit de lucht vallen. De Boeing 747-400 (vrachtvliegtuig) was vertrokken van Maastricht Aachen Airport.

United Airlines heeft al aangegeven dat zij de vBoeing 777-vliegtuigen aan de grond houden die gebruikmaken van de Pratt & Whitney-motoren uit de 4000-serie. De motoren die de mankementen veroorzaken. Volgens de autoriteiten in Amerika gaat het om de 'holle ventilatorbladen die uniek zijn voor dit model motor'.

[foto: Emiel Molenaar on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...